Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Amerikaanse importheffingen op Chinese goederen illegaal

Gepubliceerd op 15 september 2020 16:30 | Views: 3.485 | Onderwerpen: China

GENÈVE (AFN/BLOOMBERG) - De importheffingen die de Verenigde Staten twee jaar geleden instelden op Chinese goederen gingen tegen de internationale handelsregels in. Dat heeft de Wereldhandelsorganisatie (WTO) besloten. De beslissing kan door de VS nog worden aangevochten. Omdat de VS de WTO met een aantal maatregelen vrijwel tandeloos heeft gemaakt, betekent zo'n beroep feitelijk dat er geen straf komt. Een Amerikaans beroep moet binnen zestig dagen worden ingediend.

De VS stelden in 2018 importheffingen in op ongeveer 550 miljard dollar aan goederen die China naar de VS exporteerde. De stap was een onderdeel van de handelsoorlog die de Amerikaanse president Trump met China ontketende. Trump vond dat de handelsbalans tussen zijn land en China te veel in het voordeel van het Aziatische land uitsloeg.

Voor de importheffingen gebruikten de VS een handelswet uit de jaren 70. Die was in onbruik geraakt toen de Amerikanen in de jaren 90 besloten eerst gebruik te maken van de processen van de WTO om geschillen tot een goed einde te brengen voordat importheffingen zouden worden gebruikt.

Gerelateerd

China

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Huppeldepepup 15 september 2020 17:20
    quote:

    jan de vakman schreef op 15 september 2020 17:09:


    Het zou een zegen zijn als die uncle sammetjes weer net als vroeger via de wto gaan werken,daar komen ze uitendelijk verder mee en ze krijgen misschien hun eerder altijd fraaie sociale gezicht terug!!

    Niet met deze president. Begint een patroon te worden. Al die populistische leiders vinden dat een verdrag gewoon genegeerd kan worden. Dat maakt dat afspraken met dat soort landen lange tijd zeer moeilijk zullen zijn. Want wat heb je aan een afspraak als de volgende president die gewoon weer in kan trekken. Paar weken geleden een bestelling geplaatst in US. Zeg ik morgen weer af, want vind mijn handelsbalans met dat bedrijf niet ok. Gewoon; omdat het kan.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare