Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'SEC onderzoekt fraudebeschuldigingen tegen Nikola'

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) is bezig met een onderzoek naar de beschuldigingen van misleiding, fraude en bedrog aan het adres van de bouwer van elektrische voertuigen Nikola. Ingewijden melden aan persbureau Bloomberg dat door de SEC wordt gekeken of die aantijgingen kloppen. Nikola ontkent de beschuldigingen.

De zaak draait om een rapport van investeerder Hindenburg Research die Nikola beticht van fraude door bijvoorbeeld onjuiste informatie te geven over de mogelijkheden van zijn elektrische trucks. Nikola zegt juist dat Hindenburg een 'short seller' is die door middel van de publicatie van een misleidend rapport het aandeel wil manipuleren om zo te profiteren van een koersdaling, na de sterke koersstijging eerder.

Het in Phoenix in de Amerikaanse staat Arizona gevestigde Nikola kreeg in juni een notering op Wall Street en de beurskoers ging vervolgens sterk omhoog. De rivaal van Tesla is bezig met de ontwikkeling van elektrisch aangedreven voertuigen, maar heeft nog geen producten op de markt gebracht.

Vorige week werd nog bekend dat autoproducent General Motors (GM) gaat samenwerken met Nikola. GM neemt voor 2 miljard dollar een belang van 11 procent in het bedrijf en de ondernemingen gaan samen de volledig elektrische Nikola Badger maken. De pick-up truck werd in februari gepresenteerd en de verwachting is dat de productie eind 2022 kan worden gestart in de fabrieken van GM.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. MartijnN1932 15 september 2020 16:16
    Eigenlijk wel ironisch, dat het bedrijf dat juist een behoorlijke EV had eind jaren 90 en deze heeft laten uitfaseren nu zoveel geld stopt in een bedrijf voor ontwerp van elektrische wagens

    Nu beschuldigingen naar Nikola vanuit een investeerder
    tja nog geen enkel werkend prototype gemaakt..
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links