Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europese beurzen vinden weg omhoog

Gepubliceerd op 15 september 2020 11:49 | Views: 4.607 | Onderwerpen: Europa

AEX 18 sep

550,85 -1,63 (-0,30%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen vonden dinsdag de weg omhoog na een kwakkelend begin van de dag. Sterke macro-economische cijfers uit China en een onverwachte stijging van het Duitse beleggersvertrouwen boden steun aan de handel. Daarnaast was de blik gericht op de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die later op de dag begint aan zijn tweedaagse beleidsvergadering.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,6 procent hoger op 555,89 punten. De MidKap won 0,7 procent tot 816,42 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen stegen tot 0,9 procent.

Maaltijdbestelsite Just Eat Takeaway profiteerde van een koopadvies van Citi en was koploper in de AEX met een winst van 2 procent. ABN AMRO stond onderaan met een verlies van 0,8 procent. In de MidKap was vastgoedbedrijf Eurcommercial Properties de grote winnaar met een plus van 11,6 procent dankzij een adviesverhoging door JPMorgan. Beursintermediair Flow Traders sloot de rij met een min van 2 procent.

ForFarmers klom 0,9 procent na een update van de strategie. Het veevoerbedrijf voorziet de komende jaren een verdere groei, zowel op eigen kracht als via overnames, en wil de kosten verlagen. Kiadis Pharma (plus 12,5 procent) zette de opmars voort. Het biotechnologiebedrijf ontvangt een bedrag van 9,5 miljoen dollar voor de verdere ontwikkeling van een coronamedicijn. Eerder kreeg Kiadis al goedkeuring van de autoriteiten in de VS voor een klinische studie naar behandeling van het coronavirus.

In Stockholm werd Hennes & Mauritz (H&M) ruim 13 procent meer waard. De Zweedse modeketen zag de omzet en winst afgelopen kwartaal dalen doordat winkels wereldwijd hun deuren moesten sluiten vanwege de coronapandemie. Volgens het bedrijf verloopt het herstel echter sneller dan voorzien.

Fiat Chrysler steeg 6,6 procent in Milaan en in Parijs won PSA 0,7 procent. De autofabrikanten hebben de afspraken rond hun fusie aangepast om de klappen van de coronacrisis beter op te kunnen vangen. De twee concerns verlagen onder andere het speciale dividend dat aandeelhouders krijgen bij de samensmelting. In Londen klom Ocado 4,6 procent na sterke omzetcijfers van de Britse online-supermarkt.

De euro was 1,1889 dollar waard, tegen 1,1831 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent meer op 37,62 dollar. Brentolie werd 0,9 procent duurder op 39,97 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
 1. Cheff 15 september 2020 13:55
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 15 september 2020 13:36:


  Koning:investeren,niet bezuinigen

  Het kabinet heeft met het oog op
  toekomstig perspectief besloten niet
  te bezuinigen,maar te investeren in
  baanbehoud,de economische structuur en
  een schoner Nederland,zei de koning in
  de Troonrede.

  Op naar de 630 en verder.  Koning: We moeten ons schrap zetten voor zware economische terugslag.

  Dus die 630 en hoger zijn denk ik nog wel heel ver weg.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare