Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Lockdown versnelde krimp mobiele markt in Nederland'

Gepubliceerd op 15 september 2020 11:00 | Views: 1.906 | Onderwerpen: Nederland

KPN 15 jan

2,64 +0,00 (+0,04%)

HOUTEN (AFN) - Telecombedrijven hebben in Nederland opnieuw minder verdiend aan mobiele diensten. In het tweede kwartaal daalde de omzet uit mobiel met 4,5 procent ten opzichte van een jaar eerder, berekende marktonderzoeker Telecompaper. De daling van die inkomsten kreeg een extra zet door lockdownmaatregelen tegen het nieuwe coronavirus, onder andere door de klap die de pandemie het aantal reizigers toebracht.

Doordat er veel minder internationaal wordt gereisd daalden ook de roaminginkomsten voor telecombedrijven. Dat zijn de vergoedingen die providers van buitenlandse mobiele klanten in Nederland betalen voor het gebruik van het plaatselijke netwerk. Doordat er meer mensen thuis werkten, overschreden ook minder mensen hun mobiele bundel, aldus Telecompaper.

De totale omzet uit mobiele diensten bedroeg in het tweede kwartaal 886 miljoen euro. In de eerste drie maanden van 2020 daalden de inkomsten uit mobiel ook, maar slechts met 1,4 procent. Voor heel het jaar rekent Telecompaper nu op een afname van 4,3 procent van de omzet uit mobiele diensten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 75% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare