Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Duurdere yen zet Nikkei onder druk

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is dinsdag met verlies geëindigd. Een stijging van de Japanse yen zorgde voor koersdruk bij de belangrijke exportbedrijven van het land. Ook namen beleggers wat winst na de recente opmars en werd gewacht op de Amerikaanse Federal Reserve, die later op de dag begint aan zijn tweedaagse beleidsvergadering. De andere beurzen in de Aziatische regio gingen overwegend vooruit dankzij beter dan verwachte Chinese macro-economische cijfers en het herstel op Wall Street.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot 0,4 procent in de min op 23.454,89 punten. Exportbedrijven als Canon en Panasonic kampten met de duurdere yen en verloren respectievelijk 2,7 en 1,2 procent. Technologieconcern Sony zakte 2,4 procent. Volgens mediaberichten schroeft het bedrijf de productie van zijn spelcomputer Playstation 5 terug vanwege problemen met de inkoop van chips. SoftBank steeg 0,3 procent. De techinvesteerder won een dag eerder 9 procent, na aankondiging van de verkoop van de Britse chipontwerper ARM Holdings, die eigendom is van SoftBank, aan de Amerikaanse chipmaker Nvidia.

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,2 procent in de plus en de Hang Seng-index in Hongkong klom 0,3 procent. De industriële productie in China steeg in augustus harder dan economen hadden verwacht. De Chinese detailhandelsverkopen lieten vorige maand voor het eerst dit jaar een stijging zien. De Kospi in Seoul dikte 0,5 procent aan en de Australische All Ordinaries in Sydney daalde 0,2 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

38.079,70 18 apr
+117,90 +0,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links