Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sterkere groei Chinese industrie dan verwacht

Gepubliceerd op 15 september 2020 07:21 | Views: 1.832 | Onderwerpen: China

PEKING (AFN) - De industriële productie in China is in augustus harder gestegen dan economen in doorsnee hadden verwacht. Tegen de verwachtingen in verkochten winkeliers in de op één na grootste economie ter wereld vorige maand ook meer dan een jaar eerder, zo meldt het nationale statistiekbureau van China.

De omvangrijke industriële sector van China was volgens statistici goed voor een productiestijging van 5,6 procent op jaarbasis. In doorsnee rekenden economen op een plus van 5,1 procent. Gemeten sinds de jaarwisseling ligt de industriële productie nu een fractie hoger dan in dezelfde periode in 2019.

De detailhandelsverkopen stegen op jaarbasis 0,5 procent. Hier was de algehele verwachting dat de verkopen niet zouden stijgen, maar ook niet dalen. Deze sector had eerder nog zwaar te lijden onder strenge lockdowns tegen het coronavirus. In de eerste acht maanden van het jaar waren de winkelverkopen 8,6 procent lager dan een jaar eerder.

Gerelateerd

China

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare