Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

GE onderuit bij licht herstel Wall Street

Gepubliceerd op 15 augustus 2019 22:15 | Views: 3.097

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag na de forse verliezen van een dag eerder overwegend hoger gesloten. De handelsspanningen verdwenen even naar de achtergrond door positieve geluiden uit de detailhandel, al wakkerden ontwikkelingen op de obligatiemarkten wel de vrees voor een recessie aan. Verder ging General Electric (GE) fors onderuit.

De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent hoger op 25.579,39 punten. De breder samengestelde S&P 500-index steeg 0,3 procent, tot 2847,60 punten. Technologiebeurs Nasdaq leverde 0,1 procent in tot 7766,62 punten.

China dreigde met vergeldingen tegen de Verenigde Staten. Het land liet weten het instellen van handelssancties in september als "een schending" van de eerdere afspraken met de VS te zien.

Staatsobligaties

De opbrengsten op staatsobligaties zakten naar het laagste niveau in jaren. Woensdag zakte de rente voor Amerikaanse tienjarige obligaties al voor het eerst sinds juni 2007 onder die van het tweejarige schuldpapier. Dat is voor beleggers een teken aan de wand dat een recessie aanstaande is.

Industrieel conglomeraat GE maskeert volgens een klokkenluider financiële problemen. GE zou verplichtingen in zijn verzekeringsdivisie hebben onderschat en investeringen in dienstverlener aan de olie- en gasindustrie Baker Hughes niet goed hebben verantwoord. GE weersprak de conclusies van de klokkenluider en zei dat die alleen op financieel gewin uit is. Het aandeel verloor 11,3 procent, het grootste verlies op één dag in elf jaar.

Walmart

Winkelbedrijven stonden in de aandacht na beter dan verwachte detailhandelsverkopen in juli. Walmart deed bovendien goede zaken in het afgelopen kwartaal. De keten zette een hogere winst en omzet in de boeken, mede dankzij verbeteringen die het recent in zijn winkels doorvoerde en het winnen van marktaandeel. Ook schroefde Walmart zijn prognoses op. Het aandeel steeg 6,1 procent. JC Penneys kwam ook met cijfers en steeg 2,2 procent.

De Amerikaanse producent van netwerkapparatuur Cisco verloor 8,6 procent. De prognoses van het bedrijf voor het lopende kwartaal waren teleurstellend.

De euro was 1,1113 dollar waard tegenover 1,1098 dollar eerder op de dag bij het sluiten van de Europese beurzen. De olieprijzen daalden opnieuw na de koersval van woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1 procent tot 54,66 dollar. Brentolie kostte 1,9 procent minder op 58,33 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare