Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verzekeraars in schijnwerpers op rood Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs is donderdag na de forse verliezen van een dag eerder opnieuw in het rood gesloten. Op het Damrak waren het vooral de verzekeraars die de aandacht trokken. Verder hielden beleggers vooral de ontwikkelingen op de obligatiemarkt in de gaten. Ook elders in Europa sloten de grote beurzen met verliezen.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,3 procent in het rood op 534,84 punten. De MidKap zakte 0,9 procent tot 776,50 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt verloren tot 1,1 procent. In Milaan was de beurs gesloten.

Op de obligatiemarkt zakte de rente voor Amerikaanse tienjarige obligaties woensdag voor het eerst sinds juni 2007 onder die van het tweejarige schuldpapier. Dat betekent dat het risico op omstandigheden waardoor een lening op de korte termijn niet kan worden afgelost - zoals een economische crisis - groter is dan dat op de lange termijn. Die zogenoemde omgekeerde rentecurve wordt gezien als een voorbode van een naderende recessie.

Aegon

Aegon was de grote verliezer in de AEX en zakte 7,7 procent tot het laagste niveau sinds oktober 2016. De verzekeraar kampt naar eigen zeggen met negatieve markteffecten zoals de lagere rentestanden. Concurrent NN Group kwam ook met cijfers en won 0,5 procent. Branchegenoot ASR eindigde met een plus van 1 procent bij de grootste stijgers, achter informatieleverancier RELX (plus 1,1 procent).

In de MidKap sloot oliedienstverlener SBM Offshore de rij met een verlies van 3,5 procent. Beursintermediair Flow Traders (plus 1,2 procent) was de grootste winnaar. Bij de kleinere bedrijven ging veevoerbedrijf ForFarmers bijna 13 procent onderuit na teleurstellende resultaten. Beursuitbater Euronext won 1 procent na berichten dat de Zwitserse branchegenoot SIX Swiss Exchange overweegt een beursuitbater in de Europese Unie over te nemen.

Carlsberg

Carlsberg steeg 4,2 procent in Kopenhagen. De Deense bierbrouwer boekte in de eerste jaarhelft fors meer winst. Containervervoerder A.P. Møller-Maersk zakte eveneens in Kopenhagen uiteindelijk 1,2 procent na kwartaalcijfers.

De euro was 1,1098 dollar waard tegenover 1,1146 dollar een dag eerder. De olieprijzen daalden opnieuw na de koersval van woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,2 procent tot 54,57 dollar. Brentolie kostte 2,1 procent minder op 58,24 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 apr Slotcall: AEX sluit weer fors hoger en ASMI verhoogt feestvreugde 1
  2. 23 apr Positieve dag op Beursplein 5

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 augustus 2019 21:19
    Ondanks de onrustige tijd waarin we nu zitten moeten we de verzekeraars heel goed in de gaten gaan houden. En dan vooral ASR. Een aandeel waar relatief weinig mensen echt mee bezig zijn, maar één van de mooiste aandelen op de Amsterdamse beurs. Hoog dividend en er is geen slecht woord over te zeggen. De terugval van de afgelopen weken was voor mij een mooie kans om bij te kopen. Eind augustus gaan we weer opveren naar de 40. Aegon moeten we in de gaten houden, maar dan vooral op weg naar beneden. Ze hebben al een flinke daling meegemaakt, maar dat kan nog wel even zo doorgaan.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links