Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street licht omhoog bij opening

Gepubliceerd op 15 aug 2019 om 15:50 | Views: 1.402

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag licht hoger geopend, na de forse verliezen van een dag eerder. Beleggers houden de handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten in de gaten. China dreigde met tegenmaatregelen in reactie op de Amerikaanse invoerheffingen die in september ingaan. Verder sprak Peking de wens uit tot een compromis te komen. Daarnaast geven betere macro-economische cijfers en goede resultaten van retailgigant Walmart beleggers het nodige vertrouwen.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond in de openingsminuten 0,1 procent hoger op 25.513 punten. De breder samengestelde S&P 500-index steeg ook 0,1 procent tot 2842 punten. Technologiebeurs Nasdaq dikte eveneens 0,1 procent aan tot 7770 punten.

China hield zich op de vlakte over hoe de vergelding eruit zou zien. Het land liet weten het instellen van handelssancties in september als "een schending" van de eerdere afspraken met de VS te zien. De Amerikaanse president Donald Trump kondigde begin deze maand extra invoerheffingen van 10 procent aan op 300 miljard dollar aan Chinese producten, maar liet later weten de invoerheffingen op producten als laptops en computermonitors uit te stellen tot december.

Winkelbedrijven staan in de aandacht na beter dan verwachte detailhandelsverkopen in juli. Walmart deed bovendien goede zaken in het afgelopen kwartaal. De keten zette een hogere winst en omzet in de boeken mede dankzij verbeteringen die het recent in zijn winkels doorvoerde en het winnen van marktaandeel. Ook stelde Walmart zijn prognoses opwaarts bij. Het aandeel steeg 5,5 procent. Warenhuisketen JC Penney won 5,6 procent na een handelsupdate.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
dasokwat
0
Xi is inmiddels flink aangeslagen en gaat gekke dingen zeggen , een compromis en tegen maatregelen klinkt vreemd.
Maar heeft nog geen idee wat de tegenmaatregelen inhouden, en dan een schending in September, hij zou blij moeten zijn dat Trump hem weer 3 maanden uitstel heeft gegeven om op adem te komen.
Ik denk dat ie bijna plat is
suske wiet
0
Op welke manier gaat China ,Hongkong een aanvaardbare oplossing bieden .
Dat is de hamvraag op dit moment .
China zal moeten inbinden .
dasokwat
0
Een communistische leider gaat niet snel op de knieën voor "zijn" volk.

Maar de oude tijden, met de machinegeweren er overheen , (zoals op het hemelse plein) kan hij toch ook moeilijk hanteren.

Hij zal wel duizenden geheime agenten injecteren die de leiders voorzichtig om zeep brengen, of hun familie.
In ieder geval spannende tijden in het " paradijs "
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord