Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Investeringen Walmart betalen zich uit

Gepubliceerd op 15 augustus 2019 13:32 | Views: 2.238

Ahold Delhaize 17:35

26,32 +0,58 (+2,25%)

Walmart 20:00

131,96 +1,76 (+1,35%)

BENTONVILLE (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse supermarktketen Walmart spint duidelijk garen bij de verbeteringen die recent zijn doorgevoerd in zijn winkels. De keten zag winst en omzet in het tweede kwartaal stijgen. Bij winkels die langer dan een jaar open zijn werd in doorsnee 2,8 procent meer verdiend. De beter dan verwachte resultaten waren reden voor Walmart de prognoses opwaarts bij te stellen.

De omzet van de supermarktreus steeg op jaarbasis met 1,8 procent tot ruim 130 miljard dollar. De omzet bij de webshop steeg met 37 procent. Onder de streep bleef 3,6 miljard dollar over, waar een jaar eerder een verlies van 861 miljoen dollar resteerde.

Topman Doug McMillon zei in een toelichting dat klanten positief reageren op de aanpassingen. Verder betaalt een eerder ingezette productiviteitsslag zich uit. Ook wees hij er op dat Walmart aan marktaandeel wint. Wel blijven de prestaties in Canada en het Verenigd Koninkrijk wat achter.

In de Verenigde Staten groeide de omzet van Walmart met bijna 3 procent tot 85,2 miljard dollar. Voor het lopende kwartaal houdt Walmart rekening met een verdere stijging van de resultaten. De onderneming zou onder meer hebben geprofiteerd van het koopjesevenement van webwinkelreus Amazon. In het kielzog van Prime Day kwam Walmart die dag met eigen deals.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize 100% zegt kopen 4 stemmen
Walmart 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Walmart

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Bowski 16 augustus 2019 16:06
  quote:

  Itang schreef op 15 augustus 2019 14:58:


  Dat is knap als je in 2016 nog 269 winkels wereldwijd sluit waar 16.000 mensen werkten.
  Ik vind het toch een raar verhaal met 269 winkels minder dat je dan een veel hogere omzet weet te behalen ? Of zijn het de eenmalige baten van die verkoop ?
  Het zijn dan wel 60 arbeid(st)ers per gesloten winkel die ze uitsparen. Levert een bak geld op hoor!
  Misschien konden ze de klanten wel naar filialen lokken met minder personeel en meer robots en zelfscanners.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare