Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aegon naar laagste peil sinds oktober '16

Gepubliceerd op 15 augustus 2019 09:52 | Views: 16.021 | Onderwerpen:

Aegon 25 sep

2,05 +0,01 (+0,24%)

AMSTERDAM (AFN) - De koers van Aegon stond donderdag op Beursplein 5 onder druk. Het aandeel van de verzekeraar zakte daarbij tot het laagste niveau sinds oktober 2016.

Aegon kampte de afgelopen zes maanden naar eigen zeggen met negatieve markteffecten zoals de lagere rentestanden. Dat drukte in de eerste jaarhelft onder meer op de kapitaalbuffers. De nettowinst steeg wel, maar dit beeld is enigszins vertekend door een eenmalig kostenpost een jaar eerder.

Kenners van ING noemden de resultaten van Aegon desondanks beter dan verwacht. Ze noemen de strategie die de onderneming voert op het gebied van rente-hedging effectief is. Ook de kapitaalgeneratie was goed, aldus de marktvorsers. Zij hanteren een koop-advies op het aandeel en een koersdoel van 5,50 euro.

Kapitaalbuffer

UBS, dat een sell-advies heeft, noemt de onderliggende resultaten van Aegon grotendeels in lijn met de verwachting. Wel daalde de kapitaalbuffer fors. Ook analisten van Citigroup wijzen op die daling van de kapitaalbuffer.

Het aandeel Aegon stond omstreeks 13.05 uur 8,1 procent lager op 3,44 euro. Daarmee was het met afstand de grootste daler in de AEX.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 77% zegt kopen 39 stemmen

Gerelateerd

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Aegon

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
19 Posts
| Omlaag ↓
 1. Nuchtertransparant 15 augustus 2019 10:11
  Ach komt uiteindelijk allemaal goed met die Fries aan de top straks. Zit een groter plan achter anders donderen ze een net verlengde CEO er niet uit. Opsplitsing NL versus de rest ? NL samen met ? Of overgenomen door.... Gewoon geduld. Ben er van de week op 3,83 euro ingestapt. Beweegt al jaren tussen de hoge 2 euro en de lage 6. Moment weer afwachten, dividend pakken en uitstappen. Heeft me de afgelopen jaren geen windeieren gelegd. Doe precies hetzelfde bij ING. Ook zo belachelijk laag gewaardeerd. En ja die rentes zijn laag en blijven denk nog wel even laag alleen als iedereen begint te schreeuwen dat ze nog veel en veel lager gaan.... komt er een moment dat ze weer gaan stijgen.
 2. bom dia 15 augustus 2019 11:00
  De intrinsieke waarde van Aegon is fors hoger dan de koers. Interessant voor overname. Aantrekkelijk dividend. Zorgvuldig beleid van interessante producten voor particulieren en minder gericht op aandeelhouders. Directie wisseling prima, met wellicht meer strategische aandacht voor belangen van aandeelhouders.
 3. FransB 16 augustus 2019 10:07
  De euro is geweldig! regels vanuit Brussel zijn Geweldig! Draghi is geweldig! (opkopen obligaties om de staatsschuld knoflooklanden betaalbaar te houden). Overdracht van rijkdom (wat nu plaatsvindt) is geweldig! En Fvd en PVV zijn knettergek, huhu, D66 stemmen dan en doorwerken (tot 70jr)!!! Wat zijn mensen toch dom en naief...
  Laat je vooral ook objectief informeren door onze nationale propaganda oproep (NPO). Misschien is Frans Timmermans er vanavond wel op, Hahahaha!)
19 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare