Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Weinig beweging op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York kleurden dinsdag halverwege de sessie overwegend lichtrood. Beleggers verwerkten een pluk bedrijfsresultaten, waaronder die van doe-het-zelfketen Home Depot. Verder reageerden ze op cijfers over de winkelverkopen, bedrijfsvoorraden en in- en uitvoerprijzen.

De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) vlak op 21.991 punten. De brede S&P 500 noteerde een min van 0,1 procent tot 2464 punten en ook technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,1 procent tot 6335 punten.

Doe-het-zelfketen Home Depot verhoogde zijn verwachtingen voor de winst en omzet in het gehele jaar, maar werd door beleggers 3 procent lager gezet. De klusketen profiteert van het aanhoudende herstel op de Amerikaanse woningmarkt. Daardoor zijn Amerikanen bereid meer geld uit te geven voor klussen in en rond het huis.

Coach

Modemerk Coach gaf eveneens inzage in de boeken. Die cijfers werden door beleggers nog minder warm onthaald. Het aandeel kelderde 13 procent. Ook de cijfers van Dick's Sporting Goods (min 21 procent) vielen niet in goede aarde. Beleggers maken zich zorgen over de uitbreidingsplannen van het bedrijf. Daarmee zou Dick's, de inspanningen ten spijt, niet kunnen concurreren met online-aanbieders van sportkleding.

Creditcardmaatschappij Synchrony Financial noteerde 4,3 procent hoger. De bekende belegger Warren Buffett heeft via zijn investeringsbedrijf Berkshire Hathaway voor 520 miljoen dollar een belang genomen in Synchrony. Berkshire verkocht daarnaast zijn belang in General Electric en bouwde de deelnemingen in IBM en Costco af. Die bedrijven verloren tot 0,8 procent aan beurswaarde.

Euro

Verder bleek dat de winkelverkopen in de VS vorige maand met 0,6 procent waren gestegen op maandbasis. Dat cijfer was beter dan verwacht. De bedrijfsvoorraden bleken in juni iets sterker gestegen dan waar economen in doorsnee op rekenden. Daarnaast liepen de importprijzen in juli miniem op en ook de exportprijzen zaten in de lift.

De euro was 1,1741 dollar waard, tegen 1,1725 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,4 procent in prijs tot 47,41 dollar. Brentolie stond 0,3 procent lager op 50,60 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links