Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Duitse economie verder gegroeid

WIESBADEN (AFN) - De economie van Duitsland is in het tweede kwartaal verder gegroeid. Volgens voorlopige cijfers van het Duitse federale statistiekbureau ging de grootste economie van Europa met 0,6 procent vooruit ten opzichte van een kwartaal eerder.

De economie van onze oosterburen profiteert vooral van de sterke binnenlandse vraag. Zowel de consumentenbestedingen als de overheidsuitgaven gingen er flink vooruit. Ook de bedrijfsinvesteringen trokken verder aan. De handel leverde dit keer geen positieve bijdrage aan het groeicijfer. Dat komt omdat de import harder aantrok dan de export.

De kwartaalgroei viel overigens een fractie lager uit dan door kenners was verwacht. Economen rekenden er in doorsnee op dat de Duitse economie in april, mei en juni met 0,7 procent in omvang zou toenemen.

Brzeski

ING-econoom Carsten Brzeski spreekt toch van een sterke prestatie. Hij wijst erop dat er in Duitsland eigenlijk al negen jaar lang sprake is van een stevig economisch herstel. ,,Het economische succesverhaal van Duitsland gaat maar door en door. En er is heel weinig reden om aan te nemen dat er plots een einde kan komen aan de huidige prestaties, al lijkt enige vorm van afzwakking van het groeitempo wel onvermijdelijk'', aldus Brzeski.

Het Duitse statistiekbureau stelde het groeicijfer van een kwartaal eerder tevens iets naar boven bij. Toen trok de Duitse economie volgens een nieuwe raming met 0,7 procent aan. Eerder werd de economische groei voor die periode nog geschat op 0,6 procent. Vergeleken met een jaar terug is de Duitse economie daardoor 2,1 procent gegroeid.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. down 15 augustus 2017 09:36
    Duitse economie groeit wel maar overal zie je in de grote steden steeds meer bedelaars in een winkelstraat zitten en je ziet steeds meer gesluierde vrouwen met mannen rondlopen met gouden kettingenen om de kids in dure sportschoenen en kleding rondlopen maar ze zijn wel asielzoekers die het veel beter gaat gaat dan die gewone Duitser.die aan de beldestaf is geraakt!? Ja het Merkel effect met ,,,,,wir schaffen das,,,,, begint haar vruchten af te werpen maar dan wel dat de ene partei wordt in de watten gelegd en de andere weer niet!! gelukkig dat de economie,,,,,, groeit!!!!!?
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links