Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bedrijven in Egypte passen activiteiten aan

Bedrijven in Egypte passen activiteiten aan

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse bedrijven hebben wegens het oplopende geweld in Egypte hun kantoren voorlopig gesloten of hun activiteiten aangepast. Het aantal doden na de gewelddadige confrontaties tussen aanhangers van de afgezette president Mohamed Mursi en de veiligheidsdiensten in Egypte is sinds woensdag tot boven de 500 gestegen.

Oliemaatschappij Shell besloot donderdag zijn kantoren in Egypte voorlopig te sluiten. Ook is het aantal zakenreizen daar teruggeschroefd. Shell doet geen mededelingen om welke kantoren en om hoeveel werknemers het gaat.

Behalve kantoren heeft Shell faciliteiten voor olie- en gaswinning in de westelijke woestijn, ver weg van de grote steden in de Nijldelta. De olie-en gasproductie ondervindt geen hinder van de onlusten. Behalve Shell zijn ook de oliegiganten BP en BG Group actief in Egypte.

AkzoNobel

De Nederlandse multinational AkzoNobel heeft zijn lak- en verffabriek in Egypte tot nader order gesloten wegens de onlusten in het Noord-Afrikaanse land. De fabriek, waar onder meer coatings voor koelkasten gemaakt worden, ligt op een industrieterrein buiten de stad Gizeh.

Bij de zes brouwerijen van Heineken in Egypte wordt sinds woensdagmiddag met een minimale bezetting gewerkt. Het personeel van het hoofdkantoor bij de brouwerij in El Obour, dat vlak bij de hoofdstad Caïro ligt, is naar huis gestuurd. Tot nu toe hebben zich bij Heineken geen problemen voorgedaan. Heineken produceert in Egypte (alcoholvrij) bier voor de lokale markt.

KLM

Luchtvaartmaatschappij KLM past zijn vluchten van en naar de Egyptische hoofdstad Caïro aan in verband met de onrust. KLM vliegt vijf keer per week op en neer van Schiphol naar Caïro. Wegens de avondklok die de autoriteiten hebben ingesteld, heeft KLM besloten Caïro in de middag aan te vliegen in plaats van 's nachts.

Hoewel woensdag in heel Egypte de noodtoestand is afgekondigd, gaan reizen naar de strandoorden aan de Rode Zee en de Golf van Akaba gewoon door. Touroperators hebben wel excursies zoals jeepsafari's en boottochten afgezegd.

De Zweedse fabrikant van huishoudelijke apparaten Electrolux zei als gevolg van de bloedige onrust in Egypte zijn productie op locaties rond Caïro om veiligheidsredenen stop te zetten. AEG's moederbedrijf telt 6750 werknemers in Egypte.

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 apr Bloomberg: Shell in gesprek over belang in LNG Abu Dhabi National Oil
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

34,150 12:02
+0,135 +0,40%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links