Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europese beurzen in de lift

Gepubliceerd op 15 juli 2020 15:54 | Views: 1.901 | Onderwerpen: Europa

AEX 25 feb

664,48 -0,06 (-0,01%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zaten woensdag in de lift. Positieve testresultaten van een experimenteel coronavaccin van de Amerikaanse biotechnoloog Moderna zorgden voor een hoopvolle stemming op de beursvloeren. Op het Damrak viel het kwartaalbericht van navigatiespecialist TomTom in de smaak bij beleggers. Chipmachinefabrikant ASML moest juist terrein prijsgeven na publicatie van kwartaalresultaten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel een winst van 1 procent op 577,67 punten. De MidKap won 0,8 procent tot 773,68 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 2,2 procent.

Volgens Amerikaanse wetenschappers heeft het coronavaccin van Moderna in de eerste testfase bij alle 45 proefpersonen voor antistoffen gezorgd. Daarnaast hebben de proefpersonen geen last gehad van noemenswaardige neveneffecten.

TomTom

Biotechnoloog Galapagos voerde de stijgers in de AEX aan met een winst van 5,5 procent. ASML was de enige daler in de hoofdindex met een min van 3,5 procent. De chipmachinemaker wist in het tweede kwartaal de omzet en winst op te voeren, mede dankzij de verschuiving naar thuiswerken vanwege de pandemie. Ook rekent het bedrijf op een verdere omzetgroei in de rest van het jaar. Volgens analisten van KBC Securities viel de omzet in het afgelopen kwartaal wat tegen.

Bij de kleinere bedrijven maakte TomTom een koerssprong van bijna 8 procent. De navigatiespecialist zag de kwartaalomzet fors dalen door de coronacrisis en leed een verlies, maar volgens topman Harold Goddijn laten de operationele inkomsten wel herstel zien na het dieptepunt in april.

Tie Kinetix

Op de lokale markt steeg Tie Kinetix bijna 5 procent. Het softwarebedrijf heeft vooralsnog weinig last van de crisis. De vraag naar diensten en de orderinstroom blijven zich volgens het bedrijf naar verwachting ontwikkelen. Wel is met een aantal klanten, die wel last hebben van de coronamaatregelen, een verlenging van de betalingstermijn afgesproken of een andere regeling getroffen.

Tele2 kreeg er 3,4 procent bij in Stockholm dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers van het Zweedse telecomconcern. Ook wil het bedrijf aandeelhouders belonen met een speciaal dividend. Het Britse modehuis Burberry zag de kwartaalomzet bijna halveren door de virusuitbraak en zakte ruim 6 procent in Londen.

De euro noteerde op 1,1434 dollar, tegen 1,1399 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent duurder op 40,53 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent meer op 43,16 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 80% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 Jopie1962 15 juli 2020 16:58
  " De navigatiespecialist zag de kwartaalomzet fors dalen door de coronacrisis en leed een verlies, maar volgens topman Harold Goddijn laten de operationele inkomsten wel herstel zien na het dieptepunt in april."

  Ja, het zou ook wel héél erg zijn als je zelfs na dieptepunt April geen herstel zou kunnen laten zien.
 2. forum rang 4 TW82 15 juli 2020 17:26
  quote:

  Afdeling inkoop schreef op 15 juli 2020 16:55:


  Ik ben benieuwd hoeveel van de doorgewinterde (fundamenteel gefundeerd/ K/W verhouding gebaseerd) beleggers deze boot vanaf de 400+ regio hebben gemist.

  Ik wel in ieder geval. En nee, nu stap ik al helemaal niet meer in.

  Het is nu 1 halen 6 betalen.


  Zelfde verhaal hier. Jaren op deze 'boot' gewacht en toch gemist en inderdaad nu stap ik ook niet meer in, al heb ik wel spijt dat ik Galapagos gisteren niet gekocht heb. Rond 163 euro gezien en kans gehad, nu 175. Tom Tom had ik wel, maar niet voldoende bijgekocht, anders had ik vandaag meteen weer een pluk kunnen verkopen.

  Nee, om deze rit te pakken had je gewoon blind, met verstand op nul, achter de kudde moeten aanhollen en inderdaad niet naar fundamentele data kijken, echter dat blijkt moeilijk en erg tegen het gevoel in. Het is een dolle rit die natuurlijk te ver is doorgeschoten, daar is volgens mij het gros van de 'experts' en analisten het wel mee eens en ook veel andere beleggers, maar de groep nieuwe FOMO beleggers is flink gegroeid en koopt alles wat los en vast zit, ongeacht enige fundamentele basis ervoor.

  Tja, shit happens, maar door Flow Traders toch +43% in de portefeuille dit jaar, waardoor 3 lange jaren verlies eindelijk zijn goedgemaakt (net aan trouwens).

  Of die verwachte correctie echt nog komt, ik ben er steeds minder zeker van. Slechte berichten, nieuwe (lokale/regionale) lock-downs, toegenomen infecties (150% tot 200% meer per dag wereldwijd t.o.v. mei), het doet de beurs weinig, dus wellicht zitten we al weer in een bull-markt van meerdere jaren. Moeilijk voor te stellen, maar alles kan op het moment.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare