Login
 

Kleine minnen voor beurzen Europa

Gepubliceerd op 15 jul 2016 om 18:14 | Views: 2.143 | Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurzen in Europa zijn vrijdag overwegend met kleine verliezen het weekeinde ingegaan. In reactie op de terreuraanslag in de Franse kustplaats Nice stonden vooral de aandelen van reis- en luchtvaartbedrijven onder druk.

De Amsterdamse AEX-index eindigde 0,2 procent lager op 447,51 punten. De MidKap zakte 0,8 procent naar 617,09 punten. Parijs verloor 0,3 procent, Frankfurt zakte een fractie in het rood en Londen ging 0,2 procent omhoog.

De aanslag in Nice en de angst voor verdere terreur zorgden voor koersverlies in de hele toerismebranche. In de MidKap noteerde Air France-KLM 1,6 procent in de min. Branchegenoot Lufthansa verloor in Frankfurt 0,8 procent, terwijl prijsvechter easyJet in Londen 2,7 procent minder waard werd. Reisorganisatie TUI stond op de Duitse beurs 1,8 procent lager, Thomas Cook verloor 4,2 procent in Londen. Hotelketen Accor was met een min van 3 procent een daler in Parijs.

Ahold

Grootste verliezer onder de hoofdfondsen op het Damrak was Ahold, dat 1,7 procent aan beurswaarde kwijtspeelde. De sterkste stijgers waren Unilever en ABN AMRO met plussen van 0,7 procent.

In de MidKap verloor biochemiebedrijf Corbion 3,5 procent nadat KBC Securities zijn advies voor dit aandeel had verlaagd. PostNL werd 5,2 procent minder waard. Analisten van ING waarschuwden voor onzekerheden rond het postbedrijf, die de beurskoers komende tijd onder druk kunnen zetten.

Bij de kleinere fondsen wist Beter Bed de aandacht op zich gericht. De beddenfabrikant zag zijn omzet in Nederland afgelopen kwartaal met ruim een vijfde toenemen. In Duitsland stonden de verkopen daarentegen opnieuw onder druk. Beleggers zetten Beter Bed 2,4 procent hoger.

Euro

Swatch verloor in Zürich 7,8 procent. De Zwitserse horlogemaker presenteert volgende week de halfjaarcijfers, maar waarschuwde beleggers alvast dat die niet best zullen zijn. De vraag is in de eerste jaarhelft flink ingezakt, en daarmee staat ook de winst onder druk.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1 procent naar 46,11 dollar. Brent klom 0,9 procent tot 47,81 dollar. De euro was 1,1059 dollar waard, tegen 1,1110 dollar bij het slot van de Europese beurzen op donderdag.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links