Login
 

PostNL zat goed met kostenberekening

Gepubliceerd op 15 jul 2016 om 14:52 | Views: 4.473

PostNL 14:48

3,31 -0,01 (-0,24%)

DEN HAAG (AFN) - PostNL heeft zich aan de regels gehouden bij de berekening van de kosten die het bedrijf maakt om de postdienstverlening aan consumenten en kleine bedrijven in ons land op peil te houden. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) ook in tweede instantie bepaald, nadat concurrent Sandd tegen het aanvankelijke besluit bezwaar had gemaakt.

Aan de hand van de berekening die PostNL jaarlijks indient, wordt bepaald hoeveel andere postbedrijven moeten bijdragen aan de zogenoemde universele postdienst die het bedrijf onderhoudt, Het gaat daarbij onder meer om de instandhouding van een minimaal aantal brievenbussen en de garantie dat op minstens vijf dagen in de week post wordt bezorgd.

Sandd vond dat de marktleider te veel kosten toerekent aan de universele postdienst, en dat dit de eigen concurrentiepositie schaadt. Maar volgens de ACM zijn die bezwaren ongegrond.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
PostNL 82% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Damokless
0
Top, en nu op naar groen. Dit is een feit, het geneuzel van ING kraakt van de veronderstellingen. (En nog houden ze vast aan €5,30). Seinen op groen en gaan!
aandeeltje!
0
quote:

Damokless schreef op 15 jul 2016 om 14:56:


Top, en nu op naar groen. Dit is een feit, het geneuzel van ING kraakt van de veronderstellingen. (En nog houden ze vast aan €5,30). Seinen op groen en gaan!


Ik zie sein op rood. Pensioengedoe....

Traveler@repair
0
Ik zie ook sein op rood voor PostNL. Net als EMS nu TNT werken zij met
zogenaamde eigen rijders, echter nu middels nieuwe contracten.
Die "eigen rijders"mogen alleen voor PostNL werken en zijn ZZP...
Dat moet ik eens doen ! Het mag helemaal niet.
Daar gaat een keer een belasting of arbeid inspecteur dwars liggen en dan heeft PostNL echt de poppen aan het dansen. EMS is er destijds voor gereorganiseerd en TNT heeft heel lang een belastingclaim - pot op de balans gehad voor dit lopende proces.
Hoe het is afgelopen weet ik niet, alle "eigen rijders" van destijds kregen een zwijgplicht met als hamer dat deze eigen rijders er wel eens belasting en premie over konden gaan betalen als ze gingen spreken. Slim gespeeld van TNT, maar wel tegen de regels. Net als PostNL nu, in een moderner jasje.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links