Login
 

'Europese staalmarkt onvoldoende beschermd'

Gepubliceerd op 15 jul 2016 om 12:09 | Views: 6.775 | Onderwerpen: Europa

ArcelorMittal 17:38

25,98 -1,38 (-5,04%)

BRUSSEL (AFN) - De Europese staalmarkt betaalt nog altijd de prijs van de aanhoudende wereldwijde overcapaciteit in de staalsector. Volgens de Europese staalfederatie Eurofer blijft de import van staal uit bijvoorbeeld China toenemen omdat de Europese Unie de eigen markt nog altijd onvoldoende beschermt.

Het staalverbruik in de EU steeg in het eerste kwartaal van dit jaar met 3,1 procent in vergelijking met een jaar eerder, zo meldde Eurofer. Onder meer de economische groei heeft de vraag naar staal aangewakkerd. De invoer van staal steeg echter met 24 procent, terwijl binnen de EU de leveringen met 1 procent daalden. Dit lijkt ook in het tweede kwartaal aan de hand te zijn geweest en bewijst volgens de staalfederatie dat vooral andere staalproducerende landen profiteren van de grotere vraag naar staal in Europa.

Naast China richten volgens Eurofer ook landen als Japan, Zuid-Korea, Iran, Wit-Rusland, Rusland en Oekraïne in toenemende mate hun pijlen op de nog ,,relatief open" EU-markt.

Volgens de brancheorganisatie zal de vraag naar staal in de EU in de tweede helft van het jaar vergelijkbaar zijn met de laatste zes maanden van 2015. Voor heel 2016 verwacht Eurofer dat de staalvraag met 1 procent stijgt. Over 2017 is de organisatie gematigd positief. ,,Maar zolang de wereldwijde overcapaciteit blijft bestaan en autoriteiten elders beter inspelen op oneerlijke handel, zal dit een risico vormen voor de stabiliteit op de Europese staalmarkt", waarschuwt Eurofer.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ArcelorMittal 73% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Toekomstbeeld
1
Het slappe EU beleid! Juncker en Merkel.....doen niets anders dan pappen en nathouden met die chinezen om de auto industrie/export van Duitsland naar China te beschermen.
JacobusJJW
1
Ach, zijn onze, zwaar overbetaalde, volksdienaren wakker geworden zo vlak voor de 6-8 weken vakantie?
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links