Login
 

'Veel onzekerheid rond PostNL'

Gepubliceerd op 15 jul 2016 om 11:03 | Views: 8.462

PostNL 17:35

3,33 +0,01 (+0,18%)

AMSTERDAM (AFN) - Onzekerheid rond PostNL kan de komende tijd druk zetten op de beurskoers van het postbedrijf. Dat stelt analist Marc Zwartsenburg van ING in een vrijdag gepubliceerd rapport.

De analist wees op een mogelijk pensioengat door de lage rentes op de obligatiemarkten en de mogelijke vertraging die daardoor kan ontstaan in de hervatting van de dividendbetalingen. Daarnaast is onduidelijk hoe de nieuwe regels rond de dominante marktpositie van PostNL zullen uitpakken. Het bedrijf waarschuwde eerder zelf al dat strengere regels de komende jaren 30 à 50 miljoen euro kunnen kosten.

ING besloot het aandeel PostNL van zijn favorietenlijst te halen, maar beveelt de aankoop van het aandeel nog altijd aan. PostNL stond vrijdag rond 11.00 uur met een verlies van 2,8 procent, tot 3,36 euro, in de onderste regionen van de negatieve MidKap-index.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
PostNL 60% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
TURBO-TA
0
De analist wees op een mogelijk pensioengat door de lage rentes op de obligatiemarkten en de mogelijke vertraging die daardoor kan ontstaan in de hervatting van de dividendbetalingen.
Brievenbus
1
g.raaier
0
Weinig nieuws onder de zon maar toch een adviesverlaging. Hebben ze dan bij het vorige advies niet zitten slapen...wat waren de motieven voor het vorige conviction buy advies? De risico's zijn iig niet veranderd sindsdien.
Toekomstbeeld
0
Mooi dat ING het koersdoel op 5,30 euro blijft houden.
Mooi dat de lange rente 20 jaar sinds 8 juli weer met 150 basispunten is gestegen.

Minder mooi is dat analisten zo verdeeld zijn over hetzelfde bedrijf. Adviezen variëren van al jaren van 2,80 tot 5,30. De vraag is daarmee gesteld wat die adviezen van al deze "gereputeerde" lieden nu eigenlijk waard zijn?

Mijn inschatting en advies zou zijn "waarde zero".
TURBO-TA
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 15 jul 2016 om 14:08:


Mooi dat ING het koersdoel op 5,30 euro blijft houden.
Mooi dat de lange rente 20 jaar sinds 8 juli weer met 150 basispunten is gestegen.

Minder mooi is dat analisten zo verdeeld zijn over hetzelfde bedrijf. Adviezen variëren van al jaren van 2,80 tot 5,30. De vraag is daarmee gesteld wat die adviezen van al deze "gereputeerde" lieden nu eigenlijk waard zijn?

Mijn inschatting en advies zou zijn "waarde zero".


100% waardeloos
Sps uslugi
0
Niet alleen het pensioen word een probleem , intern komen ook nog een hoop problemen op zoals het verschil met de winkels , franchisenemers en het aanbieden van post aan andere postbezorgers.
Ook de post is niet creatief om nieuwe markten te implementeren in hun bedrijfsconcept.
Verwacht dat de winst een verlies word binnen twee jaar, het enige wat kan helpen is specialiseren .
Kroq
0
Met die rentes die blijven dalen, wordt het een steeds groter probleem. Daar gaat het dividend. Zal JdM leuk vinden.
Annulist
0
Goedgekeurd fluffy persberichtje ING:
"Er is veel ONZEKERHEID rond PostNL!"
(En HELP! U gaat op vakantie!)
Analist ING achter de schermen: "YOU SELL, WE BUY :-D"
(Met behoud van een koersdoel van € 5,30.)

Uiteraard zal een negatieve rente op staats(!)obligaties ook impact hebben op pensioenfondsen. Maar voor zover mij bekend zijn pensioenfondsen niet gebonden aan staatsobligaties. Aandelen Royal Dutch Shell bv. zijn al tijden populair vanwege het dividend dat direct als pensioenuitkering kan worden aangewend. En ja, misschien of allicht strakjes ook eens PostNL, vermits ze een leuk dividend geven?

En dan heeft u uw aandelen PostNL verkocht!

Afijn. Voor banken i.h.a. is een negatieve rente op staatsobligaties wél per definitie funest. Ook zo happy met die royale rente op uw spaarrekening bij ING?
Mij benieuwen wat voor 'n fraai (interim)dividend ING strakjes gaat uitkeren. Allicht kan ING een leuk deel ervan bij PostNL wegromen, wanneer particuliere beleggers massaal aandelen PostNL in de uitverkoop doen?
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links