Login
 

Duitsland blijft zorgenkindje voor Beter Bed

Gepubliceerd op 15 jul 2016 om 08:19 | Views: 5.015 | Onderwerpen: Duitsland

Beter Bed 17:35

9,08 -0,12 (-1,30%)

UDEN (AFN) - Beter Bed heeft de omzet in Nederland afgelopen kwartaal met ruim een vijfde zien toenemen. In Duitsland stonden de verkopen daarentegen opnieuw onder druk, meldde de Brabantse beddenverkoper vrijdag op grond van voorlopige cijfers.

Beter Bed behaalde in het tweede kwartaal een totale omzet van 89,8 miljoen euro. Dat is 7 procent meer dan een jaar eerder. Wanneer alleen winkels worden meegeteld die er vorig jaar ook al waren, komt de groei uit op 2,5 procent.

In Duitsland wist Beter Bed voor het derde kwartaal op rij minder bedden en matrassen te slijten. Daarbij merkt het wel op dat de vergelijkbare periodes vorig jaar in dat land erg sterk waren. Ook in Zwitserland liep de omzet terug. Oostenrijk, Spanje en België lieten net als Nederland een stevige groei zien.

Opvijzelen

Beter Bed maakte geen nettoresultaat bekend, maar de brutowinst (ebitda) liep met ruim een zesde op naar 4,3 miljoen euro. Het bedrijf wist naar eigen zeggen de marges op te vijzelen dankzij betere inkoopvoorwaarden en door aanpassingen van het assortiment.

Wel liepen de operationele kosten met ruim 8 procent op. Dat komt onder meer doordat het aantal vestigingen toenam. Ook spendeerde Beter Bed eenmalig circa 1 miljoen euro in de ontwikkeling van nieuwe toekomstplannen. De definitieve halfjaarcijfers worden op 30 augustus gepubliceerd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Beter Bed

Gerelateerd

Duitsland

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Beter Bed Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links