Login
 

'Vlakke opening AEX verwacht'

Gepubliceerd op 15 jul 2016 om 08:17 | Views: 9.240

AEX 19:18

560,34 +7,74 (+1,40%)

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam opent de laatste handelsdag van de week vrijdag naar verwachting vrijwel vlak. Beleggers verwerken onder meer groeicijfers van de Chinese economie in het tweede kwartaal. In Amsterdam gaf Beter Bed een kijkje in de boeken. Het beddenbedrijf trapt daarmee het cijferseizoen op het Damrak officieus af. Volgende week is het onder meer de beurt aan AkzoNobel, ASML, TomTom, Unilever en Philips Lighting.

De bloedige aanslag in Nice zal volgens kenners nauwelijks invloed hebben op de financiële markten. Er wordt volgens hen ,,triest genoeg" op gerekend dat de wereld van tijd tot tijd wordt opgeschrikt door zo'n situatie. Bij vorige aanslagen herstelden financiële markten zich snel, hetgeen ertoe leidt dat het effect steeds minder wordt.

Tijdens de ochtendhandel worden de definitieve inflatiecijfers van de maand juni uit de eurozone bekendgemaakt. Later op de dag volgen uit de VS cijfers over het prijspeil, de detailhandelsverkopen, de industrie en het consumentenvertrouwen.

Beter Bed

Beter Bed zag zijn omzet in het tweede kwartaal met 7 procent toenemen. Daarnaast steeg ook het bedrijfsresultaat. In Duitsland zag het beddenbedrijf de omzet wel dalen.

Naast Beter Bed weet ook Fugro op Beursplein 5 de aandacht op zich gericht. De bodemonderzoeker heeft een opdracht op het gebied van geotechnisch onderzoek in de wacht gesleept in India. Daarmee is een bedrag gemoeid van circa 26 miljoen dollar.

Adviesverlaging

Het aandeel PostNL beweegt mogelijk op een adviesverlaging bij RBC Capital, terwijl Berenberg bekendmaakte Aperam te gaan volgen met een koopadvies. UBS gaat daarnaast RELX volgen met een koopadvies.

De Zwitserse horlogemaker Swatch waarschuwde beleggers er alvast voor dat de cijfers die volgende week naar buiten komen niet best zullen zijn. De vraag is in de eerste jaarhelft flink ingezakt, en daarmee staat ook de winst onder druk.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte voorbeurs 0,9 procent naar 45,25 dollar. Brent verloor 1 procent tot 46,92 dollar. De euro was 1,1125 dollar waard, tegen 1,1110 dollar bij het slot van de Europese beurzen op donderdag.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
AEX 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links