Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groei Chinese economie stabiliseert

PEKING (AFN) - De Chinese economie is in het tweede kwartaal met 6,7 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. Daarmee was de vooruitgang even sterk als in de eerste drie maanden van het jaar, blijkt uit een eerste schatting die het Chinese statistiekbureau vrijdag heeft gepubliceerd.

De groei in de eerste helft van 2016 ligt in lijn met het doel van een plus van 6,5 tot 7 procent dat de Chinese overheid voor het hele jaar heeft gesteld. Vorig jaar zwakte de groei van 's werelds op een na grootste economie af tot 6,9 procent. Dat was het laagste niveau in jaren.

Die afkoeling en periodes van grote onrust op de Chinese aandelenmarkten voedden afgelopen maanden de vrees voor een harde landing van de Chinese economie. De Chinese regering tracht die minder afhankelijk te maken van de bouw en de industrie. Daarbij moet de binnenlandse vraag de rol van economische motor overnemen.

Het Chinese statistiekbureau meldde vrijdag verder dat de Chinese industrie in juni ruim 6 procent meer heeft geproduceerd dan en jaar eerder. Die groei was nagenoeg even sterk als in mei. De winkelverkopen namen met bijna 11 procent toe en stegen daarmee iets harder dan in de voorgaande maand.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links