Login
 

Winkels zien omzet dalen

Gepubliceerd op 15 jul 2016 om 07:16 | Views: 4.519

Ahold Delhaize 17:36

20,13 -0,32 (-1,57%)

DEN HAAG (AFN) - Nederlandse winkels hebben hun omzet in mei met 0,4 procent zien dalen ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag bekend.

De afname kwam mede doordat er minder gunstige winkeldagen waren dan in mei 2015. De maand telde een vrijdag en een zaterdag minder dan vorig jaar, en een maandag en dinsdag meer. Dit weegt zwaar op de omzet, die gecorrigeerd voor de samenstelling van de koopdagen wel iets hoger zou zijn uitgevallen dan vorig jaar.

Winkels zagen de hoeveelheid verkochte goederen met 0,7 procent afnemen. De omzet zakte in alle sectoren (food en non-food). De opbrengsten van winkelen via internet liepen wel op.

Kledingwinkels staken er wel positief uit met een aanzienlijke omzetstijging. Verder hield de groei bij interieurwinkels en doe-het-zelfzaken aan. Daarentegen draaiden winkels in huishoudelijke artikelen en consumentenelektronica aanzienlijk minder dan vorig jaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Ahold Delhaize 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links