Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Moody's ziet toekomst DSM minder zonnig in

Gepubliceerd op 15 juni 2020 20:26 | Views: 2.424 | Onderwerpen: Moody's

DSM 07 aug

128,50 +1,80 (+1,42%)

FRANKFURT (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's is negatiever geworden over de toekomst van DSM. Het ratingbureau bevestigde het kredietoordeel voor het Nederlandse speciaalchemiebedrijf op A3, maar verlaagde de outlook van stabiel naar negatief.

Bij de bevestiging van het kredietoordeel houdt Moody's al rekening met de overname van de Oostenrijkse Erber Group door DSM. De aankoop is qua activiteiten complementair aan DSM en past goed op strategisch gebied. Ook het feit dat DSM het restant van zijn aandeleninkoopprogramma niet meer uitvoert vanwege de overname werd meegewogen.

Het tempo van de overnames die DSM dit jaar doet, baart Moody's echter zorgen. In februari trok het speciaalchemiebedrijf 765 miljoen euro uit voor Glycom en deze maand komt daar bijna 1 miljard euro bij voor Erber. Die laatste overname wordt bovendien volledig met geleend geld voldaan waardoor de verhouding tussen schulden en bedrijfswinst de komende jaren verhoogd blijft. Bovendien is Moody's niet zeker over het herstel van de economie na het coronavirus.

Als mogelijke reden voor een verlaging van de rating noemt het kredietbureau een daling van de winstgevendheid of verdere aankopen met geleend geld.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM 56% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Moody's

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

DSM Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
  1. tinybolus 16 juni 2020 09:01
    quote:

    Witpen schreef op 16 juni 2020 00:21:


    Dat zijn van die rapporten die uit de kast worden gehaald als een partij de markt een richting in wil sturen. 118 euro moet een weerstand blijven want dat levert lekker op door op 118 te verkopen. Nu neigt de koers er doorheen te gaan en dan moet zo'n rapport als paardenmiddel dienen.


    Moody's geeft kredietrating, geen koersadvies. Dat DSM momenteel schulden maakt voor overnames, is een feit. Blijft wel een mooi bedrijf met sterke balans.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare