Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'ABN AMRO op zoek naar nieuwe topman'

Gepubliceerd op 15 juni 2019 08:17 | Views: 8.307 | Onderwerpen: banken

ABN AMRO BANK N.V. 10:49

13,86 -0,15 (-1,04%)

AMSTERDAM (AFN) - Het vertrek van Kees van Dijkhuizen bij ABN AMRO lijkt nabij. Volgens bronnen kondigt hij binnenkort zijn vertrek aan. Het gerucht is zo hardnekkig dat ING zijn kroonprins afschermt om te voorkomen dat de concurrent die als nieuwe topman headhunt, schrijft De Telegraaf.

De vorig jaar aangetreden president-commissaris Tom de Swaan (73) heeft een voorkeur voor het neerzetten van een nieuwe topman die langere tijd voor continuïteit kan zorgen. De Swaan wil de bank na enkele tumultueuze jaren koste wat kost in rustig vaarwater brengen. Voor Van Dijkhuizen, die in november 64 jaar wordt, loopt komend voorjaar zijn eerste termijn af. De afgelopen maanden begonnen de commissarissen van ABN AMRO daarom al met hulp van headhunters Russell Reynolds en Egon Zehnder de opties in kaart te brengen. Hierbij was langer aanblijven van Van Dijkhuizen ook een optie.

Concurrent ING wil voorkomen dat haar grootste talenten, met name kroonprins Steven van Rijswijk, geheadhunt worden als opvolger van Van Dijkhuizen. Velen zien hem als topkandidaat als huidig bestuursvoorzitter Ralph Hamers zou vertrekken.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 57% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ABN AMRO BANK N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
17 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
horscamp
0
ING heeft niks te willen trouwens zijn er überhaupt wel Nederlandse kandidaten geschikt. Het stokpaardje bij salaris gedoe wijst de bank sector altijd naar her buitenland waar daar zit het potentieel
jan de vakman
0
Voorlopig blijf ik zelf nog maar topman bij mijn beroemde recyklia bedrijf,want ik kan die extra inkomsten echt niet missen,door al die narigheid op de beurs.
De week begon super veel belovend,maandag en dinsdag helder groen,woensdag viel de beurstrein voor een rood sein,donderdag werden het er 2,vrijdag kleurde alles,diep donker rood bij mij,bijna heel mijn winst weer naar de haaien,ik kwam niet verder dan de aex +0,6%.
De oorzaak lag natuurlijk weer bij dat eendje aan de andere kant van de grote plas,chipdrama's door tegenvallende omzet prognoses bij broadway,oorzaak dagobert trumpje,metalen drama,door afzwakkende groei in china,oorzaak,opnieuw dat hele leuke,gezellige presidentje van de vs.
Vorige week was hij weer exxelent in vorm,nota bene de leider van de 150 jaar oudere eu,dus de vs,moest bij zijn bezoek aan engeland,de aardsvernieler van de eu,borisje,de hemel in prijzen en beloofde hem een super deal,ronduit absurd,gaat trumpje zwaar dementeren,of is hier gewoon sprake van soort zoekt soort,ze slopen en vernielen allebei nogal graag,jammer voor nebukadnezar trump,kwam zijn vazal hem niet aanbidden,hij deed het af met een telefoon gesprekje,ook ongelooflijk stom van hem,nu ja,zulke figuren timmeren,gemeenlijk niet zo hoog.
De toch nog schitterende prestaties van aperam,zorden er voor dat ik net mijn voeten droog hield.
Trumpie kwam naar europa om de 2e wereldoorlog te herdenken,laat het een les voor hem zijn,dat hoewel de geallieerden,de oorlog hebben gewonnen,de bodem van europa is doordrenkt met jong amerikaans,canadees en brexetiersbloed,zouden,als europa nu door een vijand aangevallen wordt,trumpie en borisje niet mee gaan schieten met de vijand,ik durf alleen mijn handen in het vuur te steken voor de canadezen!!
Hoewel china's groei afremd en de vs groei toeneemd,groeit china toch altijd nog meer dan 10x sneller dan de vs,china gaat op topsnelheid naar meer zelfstandigheid,het amerikaanse bedrijfsleven zal hier een heel gevoelig verlies gaan lijden,ook hier zal veel amerikaans ekonomisch bloed gaan vloeien,door dat gigantische schrandere duckje.
Vandaag stokken bij mijn tomaten zetten,zodat ze hard omhoog kunnen gaan groeien,want de rode stof,in tomaten,die goed is voor je hart,zullen we de komende tijd,nog wel nodig hebben,denk ik!!
In china staan de christenen onder zeer hoge druk,die is alleen maar hoger geworden,door het optreden van de topper van een christelijke natie,morgen gaan we luisteren naar de boodschap van een echte Communist en Socialist,Hij gaf alles wat Hij had en dat was ongelooflijk veel,weg aan arme,verloren,schuldige zondaren,uit weergaloze,onbegrijpelijke liefde,als die strijdende partijen,maar iets meer op Hem gaan lijken,dan klaart de lucht,per direkt,maandag op,Sjaloom!!!
pim f
0
ik heb met opzet het veel te lange stuk van die oervervelende egotripper JdV niet gelezen, dus misschien post ik iets dubbel.

Als er inderdaad een kroonprins is, die voor een "absurd lage vergoeding zoals in NL maximaal wordt toegestaan" met frisse tegenzin wil blijven bij die hondenbaan ('s-avonds na een dag werken iets van de albert heijn opwarmen omdat hij onder het minimumloon verdient) dan zou ik hem idd maar goed afschermen, ING!
Bowski
0
quote:

jan de vakman schreef op 15 juni 2019 12:15:


..., morgen gaan we luisteren naar de boodschap van een echte Communist en Socialist,Hij gaf alles wat Hij had en dat was ongelooflijk veel,weg aan arme,verloren,schuldige zondaren,uit weergaloze,onbegrijpelijke liefde,als die strijdende partijen,maar iets meer op Hem gaan lijken,dan klaart de lucht,per direkt,maandag op,Sjaloom!!!


Wat ga jij je hemelse vader geven op Zijn vaderdag?
TA=verlies
0
Jan de vakman zou eens op moeten houde met eerst mensen te verketteren ( Trump en Boris ) en daarna in hetzelfde stukje tekst zich vromer voordoen dan de paus. Bah
Andy5
0
Thorgall
1
quote:

TA=verlies schreef op 16 juni 2019 08:44:


Jan de vakman zou eens op moeten houde met eerst mensen te verketteren ( Trump en Boris ) en daarna in hetzelfde stukje tekst zich vromer voordoen dan de paus. Bah
volkomen terecht wat hij doet, want die twee hebben de wereld niet veel goeds gebracht.
pim f
0
het is al zeker dat hij gaat: FD website:

Ceo Kees van Dijkhuizen kondigt vertrek aan bij ABN Amro

Kees van Dijkhuizen legt volgend jaar zijn werk als ceo van ABN Amro neer. Op 12 april, wanneer de bank haar aandeelhoudersvergadering heeft gepland, geeft hij de voorzittershamer door aan zijn opvolger, die nog gezocht moet worden.

Dat stelt de bank zondag in een persbericht.

fd.nl/ondernemen/1305102/ceo-kees-van...
[verwijderd]
1
quote:

pietje-2005 schreef op 15 juni 2019 12:43:


Tip:
Topvrouw van PostNL wil vast wel, als het salaris goed is ;-)


Slecht idee. Ze heet Verhagen. De CFO van Fugro ook. Heb je koers daar gezien?
erjee-ff
0
quote:

Traveler@repair schreef op 17 juni 2019 01:18:


Op naar ABN-RAMBO ?

Eerder Volksbank-Amro ;-)
17 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord