Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeelhouders waarderen uitleg over Value8

AMSTERDAM (AFN) - De uitleg van topman Peter Paul de Vries over de financiële situatie van Value8 heeft aandeelhouders gerustgesteld. Bij de aandeelhoudersvergadering in Amsterdam woensdag ging Value8 uitgebreid in op de ontstane onrust over de boekhouding.

De waarde van Value8 steeg tijdens de vergadering met ruim 6 procent op de beurs. In de weken sinds een kritische publicatie over de boekhouding kelderde het aandeel met ongeveer 30 procent.

Een van de verwijten die aan Value8 was gemaakt was dat een deel van de winst toe te schrijven was aan onbetrouwbare papieren herwaarderingen van een aantal minderheidsbelangen van Value8. Volgens De Vries verplichten de boekhoudkundige regels van IFRS het bedrijf daartoe.

Vragen

Tijdens de vergadering gaf De Vries antwoord op dertig veelgestelde vragen aan het bedrijf. Zo splitst het bedrijf de 7 miljoen euro aan ongerealiseerd koersresultaat uit over zijn verschillende investeringen. Ook zegt Value8 dat het operationeel winstgevend is en gaat het in op ontwikkelingen rondom NoviSource, Source Group, Sucraf en OIM.

Verder was het volgens Value8 ,,beter geweest'' om verschillende herbenoemingen, waaronder die van topman De Vries, al tijdens de huidige aandeelhoudersvergadering te behandelen. ,,Wij hadden initieel de verwachting dat we zeer spoedig na de aandeelhoudersvergadering meer benoemingen in het bestuur en de raad van commissarissen zouden kunnen melden. Helaas liep dit proces enige vertraging op, waarna de bijzondere aandeelhoudersvergadering alsnog is uitgeschreven.''

Bij de aandeelhoudersvergadering werd verder met overgrote meerderheid ingestemd met onder meer de jaarrekening en het dividendbeleid. Wel onthield de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zich van stemming op een aantal punten, omdat weliswaar ,,veel duidelijk is geworden over de waarderingen, maar ook veel vragen open blijven". De kritische opstelling kwam de VEB echter op kritiek van andere aandeelhouders te staan.

Voorzitter van de raad van commissarissen Peter van der Lugt maakte bekend op te stappen. De 70-jarige Van der Lugt vond het tijd voor een stap terug.

Lees over dit aandeel ook

  1. 27 mrt Intrinsieke waarde Value8 opnieuw gestegen
  2. 27 mrt Intrinsieke waarde Value8 stijgt verder

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Value8

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links