Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

FNV sleept PostNL en Randstad voor de rechter

DIEMEN (AFN) - Vakbond FNV sleept PostNL en uitzender Randstad voor de rechter. De vakbond eist voor werknemers die op uitzendbasis bij sorteercentra van PostNL aan het werk zijn gelijk loon in vergelijking met vaste werknemers die hetzelfde werk doen. Werknemers die het betreft moeten ook een nabetaling krijgen voor in het verleden misgelopen loon.

Verder wil de bond ook dat er een einde komt aan praktijken om personeel aan het werk te zetten via zogeheten schijnconstructies, om op de loonkosten te besparen. FNV voelt zich in de zaak gesteund door een voor de bond positieve eerdere uitspraak van de rechter in een soortgelijke zaak die tegen PostNL en uitzender In Person werd aangespannen.

Een afvaardiging van twintig uitzendkrachten werkzaam bij de PostNL-depots in Nieuwegein, Leeuwarden en Den Bosch zullen donderdag een dagvaarding afgeven op het hoofdkantoor van Randstad in Diemen. Ook PostNL wordt gedaagd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL
RANDSTAD NV

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Gaston Lagaffe 15 mei 2019 16:33
    Eigenlijk een (extra ?) argument voor de politiek om de overname van Sandd door PostNL snel mogelijk te maken. De marges bij de verwerking van post zijn door de kunstmatige concurrentie via Sandd blijkbaar dusdanig geworden dat zelfs PostNL allerlij fratsen denkt te moeten gaan bedenken en uitvoeren om nog wat te kunnen verdienen. Heb niet de indruk dat de arbeidsvoorwaarden bij Sandd beter zijn dan bij PostNL dus meer Sandd is ook geen oplossing. Ik zie maar een oplossing : kunstmatige concurrentie door Sandd afbouwen zodat prijzen iets kunnen stijgen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 1,240
    -1,59% -0,020
  2. RANDSTAD NV 14:06
    47,310
    -2,51% -1,220

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links