Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ryanair: vliegtaks is staatssteun aan KLM

Gepubliceerd op 15 mei 2019 12:45 | Views: 2.925 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 15:39

7,13 -0,82 (-10,26%)

DUBLIN (AFN) - Ryanair hekelt de vliegbelasting die het Nederlandse kabinet in 2021 wil invoeren. Die is volgens de Ierse budgetmaatschappij verkapte staatssteun aan KLM. Marketingdirecteur Kenny Jacobs wijst erop dat de voorgestelde taks niet geldt voor transferpassagiers op luchthaven Schiphol, iets wat voor KLM erg belangrijk is. Maar passagiers van directe vluchten van en naar Nederland, oftewel Ryanairs klanten, zijn wel de dupe.

"Deze Nederlandse luchtvaartbelasting heeft niets met het milieu te maken, het is gewoon weer een andere overheidssubsidie voor KLM'', aldus Jacobs. Volgens hem is KLM eigenlijk heel milieu-inefficiënt door zijn transferpassagiers. Die hebben immers meerdere vluchten nodig om hun bestemming te bereiken. Ryanair, dat alleen met rechtstreekse verbindingen en veelal nieuwere vliegtuigen werkt, beroept zich erop de groenste en schoonste luchtvaartmaatschappij van Europa te zijn.

Voor passagiers van en naar Nederland gaat straks een vliegtaks gelden tussen de 7 euro en 7,50 euro per ticket, ongeacht naar welke bestemming zij vliegen. Het precieze tarief wordt volgend jaar vastgesteld. Nederland blijft overigens ijveren voor een Europese vliegbelasting.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 71% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Bob777
0
Gewoon via Dusseldorf vliegen, zijn de parkeertarieven ook nog eens een beetje normaal
!@#$!@!
1
Waarom beginnen ze niet ook gewoon met BTW heffen op kerosine zoals het hoort, zodat de trein/bus etc eerlijker kan concurreren met vliegen. Zij betalen dat immers wel.
bossie2211
0
Volgens de staatsecretaris moet dit geregeld worden in een verdrag met alle EU landen, omdat ze nu niet zomaar belasting kunnen heffen daarop. Dat vertelde hij gister tenminste in Pauw
howlowdowego
0
quote:

bossie2211 schreef op 15 mei 2019 14:09:


Volgens de staatsecretaris moet dit geregeld worden in een verdrag met alle EU landen, omdat ze nu niet zomaar belasting kunnen heffen daarop. Dat vertelde hij gister tenminste in Pauw


Mij staat vooral nog bij dat dit soort 'belasting' ook in andere EU landen al wordt geheven...
ahja, allemaal onder het mom van 'groen', maar het draait allemaal alleen maar om geld in je schuldgedreven economische spelletje. Jammer.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord