Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AEX levert openingswinst in

Gepubliceerd op 15 mei 2019 09:12 | Views: 4.087

AEX 22 mei

524,38 +1,57 (+0,30%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam leverde woensdag de openingswinst weer in. Ook de andere Europese beurzen doken in het rood, na het herstel een dag eerder. De hoop dat Washington en Peking in de toekomst toch een deal kunnen bereiken ondanks de recente escalatie van de tarievenstrijd bood aanvankelijk nog steun aan de beurshandel. Op het Damrak werd ABN AMRO lager gezet na publicatie van de kwartaalcijfers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent in de min op 548,12 punten. De MidKap daalde ook 0,5 procent, tot 764,30 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs zakten tot 0,6 procent.

ABN AMRO behoorde tot de staartgroep bij de hoofdfondsen met een verlies van 2,1 procent. De bank zag de winst in de eerste verslagperiode van het jaar duidelijk dalen. Dat kwam onder meer omdat vorig jaar nog significante winsten werden geboekt op aandelenparticipaties, bij de investeringsfondsen van het inmiddels verkochte ABN AMRO Participaties.

SnowWorld

Staalconcern ArcelorMittal was de grootste daler in de AEX met een min van 3 procent na een adviesverlaging door Nord/LB. Supermarktbedrijf Ahold Delhaize profiteerde van een adviesverhoging door Bernstein en voerde de schaarse stijgers aan met een winst van 0,3 procent.

SnowWorld klom 0,9 procent op de lokale markt. De uitbater van ski-hallen heeft de omzet in de belangrijke eerste helft van zijn gebroken boekjaar zien groeien.

RWE

In Parijs daalde Crédit Agricole 3,5 procent. De Franse bank heeft de winst in het eerste kwartaal zien dalen. De resultaten van de Zwitserse maker van bouwmaterialen LafargeHolcim (plus 1,2 procent) vielen wel in de smaak. RWE won 1,5 procent in Frankfurt. Het Duitse energieconcern zag de kwartaalwinst groeien en herhaalde zijn financiële doelen. Reisorganisatie TUI steeg 2,6 procent dankzij goed ontvangen resultaten.

De euro was 1,1202 dollar waard, tegen 1,1212 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,1 procent goedkoper op 61,11 dollar. Brentolie zakte 0,6 procent in prijs tot 70,79 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
| Omlaag ↓
  1. pmepme_ 15 mei 2019 09:26
    Het is maar hoe je het bekijkt. >0,9% hoger volgens de opgave. In werkelijkheid staan nu (09.25u) slechts 5 fondsen op winst (de hoogste is 0,54%).
    De enorme weging van aandelen als ASML (13%), Royal Dutch Shell (15%) en Unilever (13%) ING (7,5%) en RELX (7%). Deze 5 aandelen nemen bij elkaar ruim 50% van de totale AEX-index voor hun rekening. Een beweging in één van deze 5 aandelen, heeft dus een enorme invloed op de gehele index. Kortom, wat geeft de AEX eigenlijk weer?
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare