Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Investeringen drukken winst LeasePlan

Gepubliceerd op 15 mei 2019 08:06 | Views: 2.419

Stern 21 feb

17,90 +0,90 (+5,29%)

AMSTERDAM (AFN) - LeasePlan heeft in het eerste kwartaal een lagere winst in de boeken gezet dan een jaar eerder. De Nederlandse autoleasemaatschappij trok de portemonnee voor digitalisering en zijn online occasionmarktplaats CarNext, wat ten koste ging van het resultaat.

De onderliggende nettowinst daalde met 7,1 procent tot een kleine 150 miljoen euro in de eerste drie maanden van het jaar. LeasePlan breidde het door het bedrijf verzorgde wagenpark gestaag uit, en verkocht ook meer auto's. Al met al dikten de opbrengsten met 6,3 procent aan tot ruim 2,5 miljard euro.

LeasePlan blijft nog een poos investeren in CarNext, zodat dit platform versneld groeit. Eerder dit jaar kondigde de leasemaatschappij nog aan een mogelijke verkoop te onderzoeken van dit onderdeel, dat naast een website bestaat uit enkele tientallen showrooms in 22 landen. Een definitieve beslissing moet nog worden genomen, laat het bedrijf weten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Stern 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Stern Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord