Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ThyssenKrupp: spoedig besluit over fusie Tata

Gepubliceerd op 15 mei 2018 om 07:52 | Views: 1.132 | Onderwerpen: staal

ArcelorMittal 11:35

18,05 -0,17 (-0,91%)

THYSSENKRUPP AG O.N. 25 mrt

12,30 0,00 (0,00%)

ESSEN (AFN) - Het Duitse staal- en industrieconcern ThyssenKrupp verwacht nog in de eerste helft van dit jaar met een definitief besluit te komen over de geplande fusie van de Europese staalactiviteiten met Tata Steel, het Indiase moederbedrijf van de staalfabriek in IJmuiden. Dat laat het bedrijf uit Essen weten in een handelsbericht.

In april werd al gemeld dat er vooruitgang zat in de onderhandelingen tussen ThyssenKrupp en Tata Steel en dat waarschijnlijk voor eind juni de knoop doorgehakt zou worden. De bedrijven verwachten dat er 400 miljoen tot 600 miljoen euro aan kostenbesparingen te behalen vallen door het schrappen van 4000 arbeidsplaatsen. In Nederland heeft Tata Steel een principeakkoord bereikt met de bonden over de fusie, nadat duidelijk werd dat hier er hoogstens vierhonderd arbeidsplaatsen verdwijnen.

ThyssenKrupp liet weten dat in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar het onderliggend resultaat voor belastingen met 34 procent is gestegen tot 944 miljoen euro. De nettowinst sprong omhoog van 58 miljoen euro naar 344 miljoen euro. Het bedrijf profiteerde onder meer van de verbeterde omstandigheden op de staalmarkt. De verwachtingen voor het hele boekjaar worden gehandhaafd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ArcelorMittal 50% zegt kopen 4 stemmen
THYSSENKRUPP AG O.N. 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

staal

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

THYSSENKRUPP AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links