Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BAM voorziet nog geen tekort aan kapitaal

Gepubliceerd op 15 april 2020 17:11 | Views: 6.182

BAM 03 jul

1,41 0,00 (0,00%)

BUNNIK (AFN) - Bouwer BAM heeft vooralsnog voldoende financiële middelen tot zijn beschikking om de coronacrisis aan te kunnen. Dat meldde het bedrijf bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering die vanwege het rondwarende virus online werd gehouden.

Beleggersvereniging VEB, maar ook andere beleggers zetten vraagtekens bij de financiële weerbaarheid van BAM. Daarbij werd gewezen op de tegenvallende resultaten vorig jaar en de lage buffers, waarmee BAM volgens de beleggersvereniging de crisis al niet te best inging.

BAM zegt als voorzorgmaatregel eerder een krediet van 400 miljoen euro te hebben opgenomen. Verder sneed BAM in beloningen voor bestuurders en is waar mogelijk ook elders in de kosten gesneden. Het bedrijf zei eerder al zijn voorstel voor de uitkering van dividend te schrappen. Verder maakt BAM waar mogelijk gebruik van steunmaatregelen van overheden.

Van Wingerden erkende andermaal dat 2019 een teleurstellend jaar was voor de bouwer. Door de coronacrisis zullen genomen maatregelen ook dit jaar niet voor de gewenste verbeteringen zorgen. Eerder trok de bouwer de verwachtingen voor dit jaar vanwege de coronacrisis al in.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM 72% zegt kopen 29 stemmen

Gerelateerd

BAM Groep Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare