Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europese beurzen kabbelend naar positief slot

Gepubliceerd op 15 april 2019 17:44 | Views: 1.716 | Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met slechts kleine verschillen gesloten ten opzichte van de vorige handelsdag op vrijdag. Beleggers verwerkten onder meer cijfers over de aantrekkende Chinese export en resultaten van de Amerikaanse grootbanken Goldman Sachs en Citigroup. Verder waren er hoopgevende ontwikkelingen over de handelsgesprekken tussen de VS en China.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,2 procent hoger op 562,57 punten. De MidKap klom 0,4 procent, tot 815,28 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen licht tot 0,2 procent. Londen eindigde nagenoeg onveranderd.

Supermarktconcern Ahold Delhaize eindigde bovenaan bij de hoofdfondsen in Amsterdam met een winst van 2 procent. Biotechnoloog Galapagos sloot de rijen met een verlies van 2,3 procent. In de MidKap ging ingenieurs- en adviesbureau Arcadis aan kop met een plus van 2,3 procent. Kabel- en telecombedrijf Altice Europe sloot onderaan met een min van 2 procent.

Stijging kwartaalomzet

In Parijs won Publicis 1,2 procent. De Franse marketingreus koopt zijn branchegenoot Epsilon voor zo'n 4 miljard dollar. Met het inlijven van Epsilon wil het bedrijf zijn positie versterken in online reclame. Vivendi steeg 0,3 procent. Het Franse mediabedrijf zag de kwartaalomzet stijgen en stelde vooruitgang te boeken met de verkoop van een belang van zo'n 50 procent in zijn muziektak Universal Music Group.

In Brussel zag Nyrstar ruim de helft van zijn waarde verdampen na hervatting van de handel. De noodlijdende Belgische zinkproducent komt bijna volledig in handen van grootaandeelhouder Trafigura. De grondstoffenhandelaar komt het bedrijf te hulp met financiële steun en verwerft bijna alle aandelen. De handel in het aandeel werd op 8 april stilgelegd.

De euro was 1,1304 dollar waard, tegen 1,1308 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent minder op 63,25 dollar. Brentolie daalde 0,6 procent in prijs tot 71,13 dollar per vat.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord