Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Weinig beweging Europa in middaghandel

Gepubliceerd op 15 april 2019 15:55 | Views: 1.466 | Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag halverwege de middag weinig beweging zien. Beleggers verwerkten onder meer cijfers over de aantrekkende Chinese export en resultaten van de Amerikaanse grootbanken Goldman Sachs en Citigroup. Verder werden ontwikkelingen over de handelsgesprekken tussen de VS en China op de voet gevolgd.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na aanvang van de handel in New York 0,2 procent hoger op 562,52 punten. De MidKap klom ook 0,2 procent, tot 813,81 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen licht tot 0,1 procent. Londen zakte 0,1 procent.

Supermarktconcern Ahold Delhaize voerde de stijgers aan bij de hoofdfondsen in Amsterdam met een winst van 1,3 procent. Biotechnoloog Galapagos stond onderaan met een verlies van 1,1 procent. In de MidKap ging ingenieurs- en adviesbureau Arcadis aan kop met een plus van 2,8 procent. Olietoeleverancier SBM Offshore sloot de rij met een min van 2,6 procent.

Marketingreus

Probiodrug steeg 0,7 na aanvankelijk een duidelijke daling. Het Duitse biotechnologiebedrijf heeft de private plaatsing van aandelen, waarmee 8,2 miljoen euro werd opgehaald, afgerond. De effecten werden onder meer geplaatst bij een consortium van investeerders onder leiding van Claus Christiansen, oprichter en voorzitter van Nordic Bioscience.

In Parijs won Publicis 1,3 procent. De Franse marketingreus koopt zijn branchegenoot Epsilon voor zo'n 4 miljard dollar. Met het inlijven van Epsilon wil het bedrijf zijn positie versterken in online reclame. Vivendi steeg 0,7 procent. Het Franse mediabedrijf zag de kwartaalomzet stijgen en stelde vooruitgang te boeken met de verkoop van een belang van zo'n 50 procent in zijn muziektak Universal Music Group.

Verdampen

In Brussel zag Nyrstar ruim de helft aan waarde verdampen na hervatting van de handel. De noodlijdende Belgische zinkproducent komt bijna volledig in handen van grootaandeelhouder Trafigura. De grondstoffenhandelaar komt het bedrijf te hulp met financiële steun en verwerft bijna alle aandelen. De handel in het aandeel werd op 8 april stilgelegd.

De euro was 1,1301 dollar waard, tegen 1,1308 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,8 procent minder op 63,38 dollar. Brentolie daalde 0,7 procent in prijs tot 71,06 dollar per vat.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord