Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Zwitserse verzekeraar neemt Belgisch Fidea over

Gepubliceerd op 15 april 2019 07:54 | Views: 1.796 | Onderwerpen: verzekeringen, Zwitserland

NN Group 21 feb

36,59 -0,82 (-2,19%)

ANTWERPEN (AFN) - De Zwitserse verzekeraar Baloise neemt zijn Belgische branchegenoot Fidea over van het Chinese Anbang Insurance Group. De deal heeft een waarde van 480 miljoen euro.

Fidea is actief op het vlak van schade- en levensverzekeringen. Anbang betaalde in 2015 volgens het jaarverslag zo'n 369 miljoen euro voor Fidea, waar ongeveer 360 mensen werken. Ook de verzekeraar Ageas en bank en verzekeraar Argenta hadden een bod gedaan op Fidea. Baloise zal na de overname ongeveer 1600 mensen tewerkstellen in België. De overname moet afgerond worden in de tweede jaarhelft.

Vorig jaar al bleek dat Anbang zijn verzekeringsdochter van de hand wilde doen. Het moederbedrijf van de Nederlandse verzekeraar Vivat kwam onder curatele te staan. Volgens de Chinese autoriteiten hield Anbang zich bezig met illegale activiteiten die ook de financiële positie van het concern in gevaar brachten.

Ingewijden stelden onlangs tegen Het Financieele Dagblad dat meerdere partijen door zijn naar de volgende ronde in het verkoopproces rondom Vivat. Het zou daarbij onder meer gaan om verzekeraars NN Group en Aegon, die op hun beurt weer samenwerken met investeerders. Over de positie van verzekeraar ASR, die ook een niet-bindend bod zou hebben gedaan, is nog niets bekend.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

verzekeringen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Zwitserland

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NN Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord