Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street met winst het weekend in

Gepubliceerd op 15 maart 2019 21:12 | Views: 4.477

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten gesloten. Positieve signalen over de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China stuwden het sentiment. Beleggers verwerkten verder kwartaalcijfers van onder meer Oracle, Broadcom en Adobe. Ook vliegtuigmaker Boeing stond weer in de schijnwerpers.

De Dow-Jonesindex sloot 0,5 procent hoger op 25.848,87 punten. De brede S&P 500 won ook 0,5 procent, tot 2822,48 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq dikte 0,8 procent aan tot 7688,53 punten.

Boeing won 1,5 procent. De vliegtuigmaker komt mogelijk eerder dan gedacht met een software-update voor de 737 MAX-toestellen. Boeing schortte de leveringen van de gewraakte vliegtuigen tijdelijk op, na het besluit van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA en veel andere landen om de vliegtuigen aan de grond te houden. Zondag stortte een 737 MAX neer in Ethiopië, wat de tweede dodelijke crash met dat type in korte tijd was.

Facebook zakt

Facebook eindigde de sessie 2,5 procent lager. Chris Cox, hoofd productontwikkeling, gaat vertrekken, net als Chris Daniels, het hoofd van Whatsapp. Tesla verloor 5 procent na de onthulling van zijn nieuwe betaalbare SUV, de Model Y. De standaardversie moet vanaf 2021 verkrijgbaar zijn, aldus Tesla-topman Elon Musk.

Chipreus Broadcom (plus 8,2 procent) meldde een gestegen omzet en handhaafde zijn omzetverwachting voor het gehele jaar. In die prognose is al een verwachte afzwakking van de vraag in China verwerkt. Branchegenoot Qualcomm won 2,2 procent. Het chipbedrijf won een patentzaak van Apple (plus 1,3 procent) en krijgt tientallen miljoenen overgemaakt.

Oracle verliest

Softwareconcern Oracle sloot 0,2 procent lager, vooral door tegenvallende verwachtingen. Softwareproducent Adobe ging omlaag na teleurstellende prognoses. De maker van onder meer Photoshop verloor 4 procent.

Verder won Ford 0,2 procent. De automaker maakte bekend 5000 banen in Duitsland te schrappen als onderdeel van een eerder aangekondigde reorganisatie.

De euro was 1,1319 dollar waard, tegen 1,1317 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,3 procent tot 58,42 dollar. Brent kostte 0,3 procent minder op 67,06 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord