Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Meer winst Altice op licht lagere omzet

Meer winst Altice op licht lagere omzet

AMSTERDAM (AFN) - Altice heeft afgelopen jaar een omzet behaald van 17,5 miljard euro, een fractie lager dan in 2014. De brutowinst (ebitda) voor eenmalige posten steeg daarentegen met ruim een zesde tot 6,7 miljard euro, blijkt uit de dinsdag gepubliceerde jaarcijfers van het kabelconcern.

In Frankrijk, veruit de grootste markt voor Altice, daalden de opbrengsten met 3,5 procent tot ruim 11 miljard euro. Daar stond een groei met bijna een kwart in de Verenigde Staten tegenover. De omzet kwam daar uit op 2,2 miljard euro. In overige markten was sprake van een daling van 0,4 procent tot 4,3 miljard euro.

Voor 2016 verwacht Altice op vergelijkbare basis een verbeterende trend in de omzet. De geschoonde ebitda zal naar verwachting met rond de 5 procent toenemen. De operationele vrije kasstroom, die afgelopen jaar nog met een derde toenam, wordt vlak tot licht lager voorzien, als gevolg van versnelde investeringen.

Overnames

Altice is bezig een reeks overnames af te ronden en te verwerken. ,,Wij zullen zeer gefocust blijven op verdere verbetering van onze operationele en financiële prestaties, integratie van de bedrijven die we hebben overgenomen, en het najagen van de efficiencydoelen die wij hebben gesteld'', aldus topman Dexter Goei.

Investeringen zullen volgens Goei met name gericht zijn op uitbreiding en verbetering van glasvezel- en 4G-netwerken. Verder legt Altice de nadruk op het aanbieden van gecombineerde telecompakketten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 15 maart 2016 07:42
    Amerikaanse cijfers zijn op het ogenblik best goed,ook hier bij altice,de amerikanen trekken de kar, de beursbarometer staat nogal op bewolkt,hopenlijk gaan ook hier de amerikanen voor wat zonneschijn zorgen met de fed,hun streven om de rente voorzichtig te verhogen is een 10 keer gezondere ontwikkeling,dan het al maar verder verlagen,hopenlijk gaan ze de rente weer iets verhogen,want dat is een teken dat de ekonomie er goed voorstaat,allemaal bar veel winst toegewenst vandaag!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links