Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Deere merkt zorgen boeren over handelsoorlog

MOLINE (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines Deere heeft last van hogere grondstofprijzen en zorgen bij klanten over importtarieven. Volgens topman Samuel Allen zijn veel boeren voorzichtiger geworden bij het inkopen van bijvoorbeeld tractors en maaidorsers.

Deere zette over het afgelopen kwartaal een winst in de boeken die iets lager was dan analisten in doorsnee hadden voorzien. Het aangepaste resultaat per aandeel bedroeg 1,54 dollar, waar kenners op 1,75 dollar hadden gerekend.

Het concern verwacht in het lopende boekjaar, dat eindigt in oktober, niettemin nog steeds sterke financiële resultaten te behalen. Waarschijnlijk zullen de handelszorgen binnenkort weer afnemen, denkt Deere. Daarbij zijn machines voor de bouw en bosbouw de laatste tijd juist erg in trek. De totale omzet ging in de drie maanden tot en met december met 15 procent omhoog naar 8 miljard dollar.

Onder de streep resteerde een kwartaalwinst van 498 miljoen dollar, waar een jaar eerder nog een verlies van 535 miljoen dollar in de boeken ging. Destijds moest Deere een flinke last opnemen in verband met de veranderde belastingwetgeving in de Verenigde Staten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links