Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine winsten op Europese beurzen

Kleine winsten op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag kleine winsten zien. Beleggers hielden vooral de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China in de gaten, die naar verluidt volgende week worden voortgezet. Op het Damrak werden de cijfers van detacheerder Brunel goed ontvangen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,3 procent hoger op 535,59 punten. De MidKap won 0,5 procent tot 740,62 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt en Londen stegen tot 0,3 procent. Parijs dikte 0,8 procent aan.

Verfconcern AkzoNobel voerde de stijgers aan bij de hoofdfondsen met een winst van 2,4 procent. Grootste daler was kabel- en telecombedrijf Altice Europe met een verlies van ruim 1 procent. In de MidKap zette Arcadis de opmars voort met een plus van 4,5 procent. Het advies- en ingenieursbedrijf won een dag eerder al bijna 17 procent na een positief handelsbericht.

Overnamebod

Bij de kleinere bedrijven klom Brunel 4,7 procent. De detacheerder heeft een sterk 2018 achter de rug en ziet in het begin van dit jaar signalen dat ook 2019 een goed jaar gaat worden. Amsterdam Commodities (Acomo) won 0,5 procent. De thee-, specerijen- en notenhandelaar boekte vorig jaar minder omzet en winst. Beursuitbater Euronext, die ook met cijfers kwam, zakte 1 procent.

In Frankfurt klom Allianz meer dan 1 procent. De Duitse verzekeraar behaalde afgelopen jaar de hoogste operationele winst ooit en lanceert een aandeleninkoopprogramma van 1,5 miljard euro. Internetonderneming Scout24 won ruim 12 procent na een overnamebod. In Parijs vielen de resultaten van mediaconcern Vivendi (plus 6,2 procent) in de smaak. De Britse bank Royal Bank of Scotland (RBS) steeg 1,4 procent in Londen na publicatie van de jaarcijfers.

De euro was 1,1271 dollar waard, tegen 1,1277 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent duurder op 54,44 dollar. Brent steeg ook 0,1 procent in prijs, tot 64,66 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links