Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Solide halfjaar onvoldoende voor Acomo'

Gepubliceerd op 15 feb 2019 om 09:59 | Views: 4.012

Acomo 17:35

19,28 +0,20 (+1,05%)

AMSTERDAM (AFN) - De solide prestaties van Amsterdam Commodities (Acomo) in de tweede jaarhelft waren niet genoeg om de mindere over de eerste zes maanden volledig te maskeren. Dat schrijven kenners van ING in een rapport over de handelaar in thee, specerijen en noten.

,,Misschien waren wij wel gek (nuts)", doelt ING op de eigen ,,optimistische" prognose van de omzet voor Acomo die duidelijk hoger lag dan de gemiddelde consensus. De jaaromzet van Acomo viel 1,3 procent lager uit. Daarmee presteerde de handelaar beter dan de gemiddelde verwachting maar 4 procent lager dan de ING-voorspelling.

ING bestempelt het jaar van Acomo in zijn geheel als teleurstellend, vooral als gevolg van de prijsdalingen voor grondstoffen in bepaalde productcategorieën waaronder peper en gedroogde kokosnoot.

Acomo zelf geeft geen prognose af voor het lopende boekjaar, maar meldde wel dat het momentum van de tweede jaarhelft zich doorzet in de eerste helft van dit jaar. Daarmee zal Acomo naar verwachting beter gaan presteren ten opzichte van de zwakke eerste jaarhelft van 2018, aldus ING.

De bank houdt vast aan zijn koopadvies op Acomo met een koersdoel van 25,68 euro. Het aandeel Acomo noteerde vrijdag omstreeks 09.45 uur 2,6 procent lager op 18,86 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Acomo 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Amsterdam Commodities

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links