Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Ford en VW naderen deal zelfrijdende auto's'

Gepubliceerd op 15 februari 2019 07:40 | Views: 2.199 | Onderwerpen: autoindustrie

Ford Motor Company 14 aug

7,04 +0,01 (+0,14%)

VOLKSWAGEN AG VZO O.N. 14 aug

138,36 -0,70 (-0,50%)

DEARBORN (AFN) - De Amerikaanse en Duitse autofabrikanten Ford en Volkswagen (VW) naderen een akkoord over een samenwerking op het vlak van zelfrijdende auto's. De nu al door Ford gesteunde start-up op dat vlak Argo AI zou dan zo'n 4 miljard dollar waard zijn, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

In januari sloten Ford en VW al een deal voor samenwerking op het vlak van bedrijfsauto's. In 2023 zou de samenwerking voor beide bedrijven al bij moeten dragen aan de winst. In januari werd ook al een voorlopig akkoord gesloten over samenwerking aan elektrische auto's en zelfstandig rijden.

De uitwerking van die deal moet leiden tot een grote speler op het vlak van zelfrijdende auto's die de strijd aan kan gaan met Google-zusterbedrijf Waymo en een vergelijkbaar project van General Motors (GM) onder de naam Cruise. De ontwikkelingskosten voor de nieuwe technologie zijn hoog. Om die reden zijn schaalvergroting en samenwerkingen dus logisch. Een definitief akkoord wordt ergens in de komende maanden verwacht.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
VOLKSWAGEN AG VZO O.N. 100% zegt kopen 1 stemmen
Ford Motor Company 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

autoindustrie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Ford Motor Company

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

VOLKSWAGEN AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare