Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winsten op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen stonden donderdag tijdens de middaghandel in New York in de plus. Daarmee leek Wall Street hard op weg om zijn vijfde winstdag op rij neer te zetten. Beleggers kregen een aardige hoeveelheid macro-economische cijfers voorgeschoteld en resultaten van onder meer Cisco Systems.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,6 procent hoger op 25.033 punten. De brede S&P 500 kreeg er ook 0,6 procent bij, op 2714 punten, en technologiegraadmeter Nasdaq won 1 procent, tot 7211 punten. Op het gebied van macro-economische cijfers was er onder meer een update over de Amerikaanse uitkeringsaanvragen. Ook kwamen er nieuwe gegevens over de producentenprijzen en de industriële productie.

Producent van netwerkapparatuur Cisco Systems ging bijna 4 procent omhoog. De cijfers van het bedrijf waren beter dan verwacht, ondanks een groot verlies door de Amerikaanse belastinghervormingen. Cisco liet weten nog eens voor 25 miljard dollar eigen aandelen in te gaan kopen.

TripAdvisor

Onlinereisbureau TripAdvisor kreeg er 4 procent aan beurswaarde bij, vanwege meevallende winstcijfers en verwachtingen. Ook cosmeticaverkoper Avon Products bracht resultaten naar buiten. Die werden eveneens goed ontvangen, met een koerswinst van ruim 9 procent.

Verder maakte de in New York genoteerde Israëlische farmaceut Teva een sprong van 8 procent. De bekende belegger Warren Buffett heeft voor 350 miljoen dollar een belang genomen in het in financiële moeilijkheden verkerende farmacieconcern.

LyondellBasell

Ook was er wat overnamenieuws. Chemieconcern LyondellBasell (min 1,7 procent) neemt het bedrijf A. Schulman over voor ruim 2,2 miljard dollar. De koers van die leverancier van grondstoffen voor kunststof steeg 10,5 procent.

Halliburton was een opvallende verliezer. Beleggers zetten de oliediensterverlener meer dan 2 procent lager, omdat topman Chris Weber heeft gezegd dat vertragingen bij de levering van zand waarschijnlijk impact zullen hebben op de winst over het eerste kwartaal. Zand wordt gebruikt bij de winning van schalie-olie.

De euro was 1,2494 dollar waard, tegen 1,2489 dollar bij het Europese slot eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse ruwe olie zakte 0,3 procent tot 60,45 dollar. Brentolie kostte 0,8 procent minder op 63,87 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links