Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nedap voert resultaten verder op

GROENLO (AFN) - Nedap heeft 2017 afgesloten met meer winst op een hogere omzet. Onder de streep werden de resultaten daarbij flink vooruit geholpen door een boekwinst op de verkoop van beveiligingsdochter Nsecure. Dat leverde eenmalig bijna 18 miljoen euro op.

De Nederlandsche Apparatenfabriek, zoals Nedap voluit heet, zette uiteindelijk een resultaat neer van 28 miljoen euro. Dat betekent een forse stijging ten opzichte van de 10,8 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat exclusief eenmalige posten ging daarbij met 31 procent vooruit naar 15,9 miljoen euro.

De opbrengsten dikten met 12 procent aan tot 182,2 miljoen euro. Onder meer de activiteiten op het gebied van zorg, identificatiesystemen en retail lieten groei zien. Het bedrijf rekent voor 2018 op een verdere groei van de opbrengsten.

Electronica

Op de markt voor elektronica en besturingssystemen voor de verlichtingsindustrie ging de omzet vorig jaar wel omlaag. Nedap had hier aanvankelijk gerekend op meer vraag naar uv-ballastwaterbehandeling op schepen. Maar die voorziene groei bleef uit omdat de invoering van regels die zo'n behandeling verplichten is uitgesteld. Voor het nieuwe jaar wordt wel weer op groei gerekend.

Ook bij het onderdeel Library Solutions bleven de opbrengsten achter. Die marktgroep is met ingang van dit jaar opgeheven en de activiteiten vallen nu onder retaildivisie.

Volgens Nedap is afgelopen jaar verder goede voortgang geboekt met het strategische meerjarenplan. Zo leidde de herinrichting van de toeleveringsketen ertoe dat de productie- en logistieke activiteiten binnen Nedap grotendeels zijn afgebouwd. Ook de verkoop van beveiligingsdochter Nsecure aan Unica was in lijn met die strategie.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11 apr Jaarvergadering Nedap stemt in met alle agendapunten
  2. 29 feb Winst Nedap voor beleggers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Nedap N.V.

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Hoeksema 15 februari 2018 21:48
    Nedap keert over 2017 een dividend uit van 2,50 euro per aandeel. Dat was in 2016 1,40 dollar per aandeel. Outlook Nedap gaf bij de jaarcijfers geen kwantitatieve outlook maar verwacht wel dat de opbrengsten, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, in 2018 verder zullen stijgen. Door: ABM Financial News. info@abmfn.nl Redactie: +31(0)20 26 28 999 Copyright ABM Financial News. All rights reserved (END) Dow Jones Newswires February 15, 2018 12:46 ET (17:46 GMT)
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Nedap N.V.

62,000 13:42
+0,400 +0,65%
Premium

Winst Nedap voor beleggers

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links