Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Arcadis schroeft winst op

AMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft in 2017 een hogere winst in de boeken gezet bij een omzet die licht daalde. Arcadis denkt dat dit jaar de omzet zal groeien en de winstgevendheid verder verbetert.

De netto operationele winst steeg naar 101 miljoen euro, van 91 miljoen euro in 2016. De netto-omzet daalde 1 procent tot ruim 2,4 miljard euro onder druk van negatieve valuta-effecten. Autonoom dus zonder wisselkoerseffecten, overnames en desinvesteringen was sprake van een lichte groei van de inkomsten. Arcadis stelde dat in de meeste regio's de marktomstandigheden positief zijn maar dat in Brazilië en het Midden-Oosten de zaken nog moeilijk gaan.

Topman Peter Oosterveer verklaarde in een toelichting dat Arcadis goede vooruitgang boekt met het innen van rekeningen in het Midden-Oosten, na eerdere vertragingen op dat gebied. Arcadis verwacht voor verschillende afgeronde projecten in Saudi-Arabië dat aan de contractuele verplichtingen voldaan zal worden maar dat enig geduld nodig is. Daarnaast ziet het ingenieursbureau in Brazilië de marktomstandigheden weer aantrekken na de diepe economische crisis in dat land.

Proces

Arcadis liet verder weten dat het proces voor een verkoop van architectuurdochter CallisonRTKL op koers ligt en in de markt wordt gekeken naar potentiële kopers. CallisonRTKL is goed voor circa 10 procent van de wereldwijde omzet van het bedrijf. Dit jaar zou de verkoop afgerond moeten worden.

De onderneming kwam in november met een strategische update. Arcadis gaat vooral investeren in producten en diensten die inspelen op wereldwijde trends zoals klimaatverandering, verduurzaming en verstedelijking. De omzet en winstgevendheid moeten stijgen, terwijl de schuld moet dalen. De schuld kwam eind 2017 uit op 416 miljoen euro, tegen 494 miljoen euro een jaar eerder. De orderportefeuille stond eind vorig jaar op 2,1 miljard euro en de operationele winstmarge verbeterde naar 7,6 procent, van 7,1 procent in 2016.

Nieuws

Arcadis had geen nieuws te melden over een nieuwe financieel directeur. Begin januari werd bekend dat financieel bestuurder Renier Vree per 1 maart vertrekt naar de chemietak van AkzoNobel. Volgens Arcadis zal spoedig nieuws over deze kwestie naar buiten komen.

Daarnaast kondigde Arcadis aan het dividend te verhogen naar 0,47 euro per aandeel, van 0,43 euro per aandeel een jaar eerder.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 apr Arcadis aan de slag voor Brits waterbedrijf
  2. 04 apr Koersdoel gehaald: is Arcadis nog koopwaardig na +60%?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Arcadis

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Arcadis

59,950 13:55
+0,650 +1,10%
Premium

Koersdoel gehaald: is Arcadis nog koopwaardig na +60%?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links