Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BinckBank betreedt spaarmarkt

BinckBank betreedt spaarmarkt

AMSTERDAM (AFN) - BinckBank begeeft zich voortaan ook op de spaarmarkt. De beursgenoteerde broker komt in samenwerking met de Duitse spaarbemiddelaar Raisin met een spaarplatform waarmee klanten bij banken in het buitenland geld kunnen wegzetten. Dat levert ze volgens de onderneming al snel meer rente op dan Nederlandse banken nu bieden.

Bij het platform zal worden gestart met twee buitenlandse financiële partijen: Euram Bank uit Oostenrijk en J&T Banka uit Tsjechië. Dat zijn Europese banken en ze vallen dus ook onder het depositogarantiestelsel dat spaargeld tot 100.000 euro garandeert. Komende maanden moeten er meer banken bijkomen.

,,Hoewel het aantal beleggers al jaren groeit zijn de meeste Nederlanders in de eerste plaats echte spaarders, op een markt die nog gedomineerd wordt door de grootbanken'', zegt BinckBank-topman Vincent Germyns. Hij mikt met dit nieuwe spaarplatform dan ook op een groep mensen die vaak bewust niet belegt, maar wel steeds nadrukkelijker op zoek gaat naar een hogere rentevergoeding op spaargeld.

Pijler

BinckBank ziet dit nieuwe Binck Sparen als de ,,derde en essentiële pijler'' onder de in 2016 in gang gezette transformatie bij het bedrijf. De andere twee pijlers zijn dan dienstverlening op het gebied van zelf beleggen en online gepersonaliseerd portefeuillebeheer.

Het aandeel BinckBank sloot woensdag op de beurs in Amsterdam op 4,68 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links