Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Heineken en ABN uitschieters in AEX

Heineken en ABN uitschieters in AEX

AMSTERDAM (AFN) - De handel op Beursplein 5 stond woensdag in het teken van een grote stroom jaarcijfers. Zo openden onder meer de hoofdfondsen Heineken en ABN AMRO de boeken. Hun cijfers werden goed ontvangen. Die van AkzoNobel en DSM vielen minder in de smaak.

De AEX-index stond rond het middaguur 0,3 procent hoger op 496,23 punten, waarmee de grens van 500 punten weer een stapje dichterbij kwam. De MidKap steeg 0,2 procent tot 718,63 punten. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs dikten tot 0,4 procent aan.

Heineken was met afstand lijstaanvoerder in de hoofdindex met een plus van 4,4 procent. De brouwer maakte in 2016 meer winst op een hogere omzet. Met name in Mexico en Vietnam wist het bedrijf de bierverkopen op te voeren, maar ook in andere markten won Heineken aan populariteit. De brouwer verwacht voor 2017 niet anders.

Meer winst

ABN AMRO ging 2,9 procent omhoog. De bank heeft afgelopen kwartaal bijna een kwart meer winst geboekt. ABN profiteerde van een toename van de kredietverlening en significant lagere kredietvoorzieningen.

Bij de verliezers stond verf- en chemiebedrijf AkzoNobel stevig onderaan, met een min van 3,6 procent. De kwartaalresultaten vielen beleggers tegen. Wel verwacht het bedrijf dat het dit jaar in bijna alle regio's betere zaken zal gaan doen. Speciaalchemieconcern DSM leverde 2,2 procent in. Het bedrijfsresultaat en de omzet namen vorig jaar toe. Volgens analisten lagen de cijfers grotendeels in lijn met de verwachtingen.

Opvallende winnaar

In de MidKap was Flow Traders een opvallende winnaar met een plus van bijna 8 procent. De beursintermediair zag de handelsinkomsten in het afgelopen kwartaal flink groeien. Vastgoedbedrijf Vastned bungelde onderaan bij de middelgrote fondsen met een min van 1,9 procent, eveneens na bekendmaking van resultaten.

Bij de kleinere beursfondsen ging Wessanen 7,5 procent onderuit. Het natuurvoedingsbedrijf boekte een stabiele winst bij een hogere omzet, maar wist beleggers niet te bekoren.

Danone

In Parijs kwamen levensmiddelenconcern Danone (min 0,1 procent) en de bank Crédit Agricole (bijna 5 procent) met resultaten.

De euro werd verhandeld voor 1,0546 dollar, tegen 1,0580 dollar bij het Europese slot op dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,4 procent tot 53,01 dollar per vat. Brent zakte 0,2 procent bij 55,87 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Heineken

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 17:21
    874,10
    -1,13% -9,97
  2. Heineken 17:06
    86,760
    -1,00% -0,880

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links