Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Akzo en Heineken blikvangers op drukke beurs

Akzo en Heineken blikvangers op drukke beurs

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs verwerkte woensdag een grote cijferbrij. Zo kwamen onder meer de hoofdfondsen ABN AMRO, Heineken, AkzoNobel en DSM met jaar- en kwartaalresultaten naar buiten. Daarnaast opende een flink aantal kleinere bedrijven hun boeken.

De AEX-index stond in het eerste handelsuur 0,3 procent hoger op 496,09 punten. De MidKap steeg 0,3 procent tot 719,03 punten. De graadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt dikten tot 0,5 procent aan.

Heineken was met afstand lijstaanvoerder in de hoofdindex met een plus van 3,6 procent. De brouwer maakte in 2016 meer winst op een hogere omzet. Met name in Mexico en Vietnam wist het bedrijf de bierverkopen op te voeren, maar ook in andere markten won Heineken aan populariteit. De brouwer verwacht voor 2017 niet anders.

Lagere kredietvoorzieningen

ABN AMRO ging 2,2 procent omhoog. De bank heeft afgelopen kwartaal bijna een kwart meer winst geboekt. ABN profiteerde van een toename van de kredietverlening en significant lagere kredietvoorzieningen.

Bij de verliezers stond verf- en chemiebedrijf AkzoNobel stevig onderaan, met een min van 3,7 procent. De kwartaalresultaten vielen beleggers tegen. Wel verwacht het bedrijf dat het dit jaar in bijna alle regio's betere zaken zal gaan doen.

Verwachtingen

Speciaalchemieconcern DSM leverde 1,5 procent in. Het bedrijfsresultaat en de omzet namen vorig jaar toe. Volgens analisten lagen de cijfers grotendeels in lijn met de verwachtingen.

In de MidKap was Flow Traders een opvallende winnaar met een plus van 5,6 procent. De beursintermediair zag de handelsinkomsten in het afgelopen kwartaal flink groeien. Vastgoedbedrijf Vastned bungelde onderaan bij de middelgrote fondsen met een min van 2,2 procent, eveneens na bekendmaking van resultaten.

Onderuit

Bij de kleinere beursfondsen ging Wessanen 5,5 procent onderuit. Het natuurvoedingsbedrijf boekte een stabiele winst bij een hogere omzet, maar wist beleggers niet te bekoren.

In Parijs kwamen levensmiddelenconcern Danone (min 0,3 procent) en de bank Crédit Agricole (plus 3,5 procent) met resultaten.

De euro werd verhandeld voor 1,0560 dollar, tegen 1,0580 dollar bij het Europese slot op dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,5 procent tot 52,93 dollar per vat. Brent zakte 0,3 procent bij 55,80 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel
Heineken

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 februari 2017 11:40
    en die gedrocht van een komiek peter pannekoek, met zijn standaard grapjes, die zegt over onze klaas gewoon dat die praat als robin. alleen maar omdat klaasje wel zijn spraak onder controle heeft, en beter grappen, zonder enige voorbereiding kan maken.

    ik denk zelf dat die verkleed gaat als de baron. zo zie je maar, ik heb het zo nu en dan ook over grote onderwerpen. en ik hou mij niet alleen bezig met dingetjes die jullie interesseren. want dan was ik waarschijnlijk al hersendood geweest, en in vegetatieve toestand weggekwijnd. totaal ontredderd en afgestompt.

1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Akzo Nobel 24 apr
    62,380
    +0,16% +0,100
  2. Heineken 24 apr
    92,460
    +1,96% +1,780

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links