Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Grote banken omlaag op roodgekleurd Wall Street

Gepubliceerd op 15 januari 2021 22:29 | Views: 5.667 | Onderwerpen: banken

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verlies het lange weekend ingegaan. Beleggers op Wall Street verwerkten het steunplan van aankomend president Joe Biden, die 1,9 biljoen dollar wil uittrekken voor de Amerikaanse economie. Daarnaast stond de financiële sector onder druk na resultaten van de grote banken JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo. Verder waren er ook tegenvallende cijfers over de winkelverkopen in de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,6 procent in de min op 30.814,26 punten. De brede S&P 500 zakte 0,7 procent tot 3768,25 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,7 procent tot 12.803,93 punten. Maandag blijft Wall Street dicht voor Martin Luther King Day.

Biden wil met zijn "Amerikaanse reddingsplan" 1 biljoen dollar beschikbaar stellen om families te helpen, bijvoorbeeld door het federale minimumloon te verhogen naar 15 dollar per uur. Ook gaat 440 miljard dollar naar onder meer bedrijven en een noodfonds voor lokale overheden en gaat 400 miljard dollar naar de directe bestrijding van het coronavirus. In februari wil Biden met een uitgebreider hulpplan komen.

JPMorgan Chase

De cijfers van de banken vielen niet goed bij beleggers, want JPMorgan Chase, de grootste bank van de VS, verloor 1,8 procent. Citigroup en Wells Fargo leverden tot 7,8 procent in. Branchegenoten als Goldman Sachs, Morgan Stanley en Bank of America werden tot bijna 3 procent lager gezet.

De Amerikaanse winkelverkopen gingen in december opnieuw omlaag, omdat bijvoorbeeld de horeca en winkels moesten sluiten vanwege nieuwe lockdowns tegen de verspreiding van het coronavirus. In november was ook al sprake van een daling.

ExxonMobil

Olieconcern ExxonMobil stond eveneens in de schijnwerpers met een min van 4,8 procent. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal doet beurstoezichthouder SEC onderzoek naar ExxonMobil over de waardering van bezittingen in het olie- en gasrijke gebied Permian Basin in het zuiden van de VS, na klachten door een klokkenluider bij het bedrijf.

De euro stond op 1,2080 dollar, tegen 1,2098 dollar bij het slot van de handel in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 2,8 procent goedkoper op 52,20 dollar. Brentolie daalde 2,7 procent in prijs tot 54,92 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 64% zegt verkopen 11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 16 januari 2021 00:30
  Abn mee omlaag getrokken door deze dalingen van Wells en Citi.

  Maar is de afgelopen ruim 2 maanden nauwelijks mee omhoog gegaan.

  Ondanks de daling van vandaag van wells en citi staan beide aandelen 50% hoger dan begin november, toe de rotatie begon, al zorgt steeds nieuw geld ook voor genoeg geld voor tech om nog hoger te gaan en zijn er ook nog steeds duidelijke risk on dagen waar alle lucht nog wat verder wordt opgeblazen.

  ABN in die tijd van 7 naar vandaag slot 8.62 en geen 10.50.

  En dat omdat het aandeel uninvetable wordt verklaard omdat ze de komende 9 maanden en de verwachting van analisten is zelfs ook niet in q4 als dat al mag van de ecb dictators.

  Maar het gaat natuurlijk gebeuren en ondertussen wordt het plan van de nieuwe CEO uitgewerkt en gaat er vanzelf een periode van terug laten vloeien van overtollig kapitaal komen door normaal dividend, evt speciaal dividend en met deze koers natuurlijk nog liever aandelen inkopen.
  En overtollig kapitaal is er al en zal ondanks een beperkte winst in 2021 door nog meer reserveringen door de verlengde lockdown (eigen aanname) en de kosten die voor de baten uit gaan van de acties van de nieuwe CEO alleen nog maar verder toenemen en met de afname van het corporate boek en daarmee de risicos kan de aan te houden capital marge tov de eis ook omlaag en zal deze nog steeds hoger zijn dan bij ING en is er nog meer vrij kapitaal.

  Dat je er even op moet wachten is toch geen reden om tegen deze koersen niet flink in te kopen in afwachting van.

  Disclaimer; overwogen long.
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare