Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street positief over ondertekenen handelsdeal

Gepubliceerd op 15 januari 2020 19:44 | Views: 2.423

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden woensdag tijdens de middaghandel in New York op winst. Beleggers reageerden enthousiast op de ondertekening van de fase 1-handelsovereenkomst tussen China en de Verenigde Staten. Verder werd weer een keur aan bedrijfsresultaten verwerkt.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,4 procent hoger op 29.061 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,2 procent tot 3291 punten en technologiebeurs Nasdaq won ook 0,2 procent, tot 9273 punten.

President Donald Trump en de Chinese vicepremier Liu He hebben hun handtekening gezet onder een gedeeltelijke handelsdeal. Daarmee maken de twee landen een pas op de plaats in hun handelsoorlog die anderhalf jaar geleden ontstond. De Amerikaanse regering wil na deze ondertekening snel werk maken van een volgende ronde van onderhandelingen, al duurt het mogelijk nog maanden voor er zo'n vervolgakkoord komt.

Goed voor wereldeconomie

De handtekeningen van woensdag zijn naar verwachting goed voor de economie wereldwijd en brengen de financiële markten wellicht in rustiger vaarwater. De VS en China sloegen elkaar de voorbije maanden om de oren met hogere handelstarieven en andere ingrepen, met veel onrust en onzekerheid tot gevolg.

Twee grote banken openden de boeken. Goldman Sachs zag de winst afgelopen kwartaal met ruim een kwart dalen, vooral door hogere juridische kosten. Voor Bank of America was eveneens een lagere winst te zien, onder druk van de lagere rente in de VS. Hun aandelen noteerden respectievelijk 0,3 procent hoger en 2,1 procent lager. Verder waren er cijfers van zorgverzekeraar UnitedHealth (plus 3,2 procent) en vermogensbeheerder BlackRock (plus 1,2 procent). Winkelketen Target zakte daarnaast bijna 8 procent, vanwege tegenvallende verkopen in de feestdagenperiode.

De euro was 1,1154 dollar waard tegen 1,1158 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent minder op 58,06 dollar. Brentolie daalde 0,4 procent in prijs tot 64,22 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
suske wiet
0
Ik noem dat geen deal .
Het is wat sussen .China heeft nood aan invoer voedingstoffen en Trump bespeeld dit in teken van verkiezingen .

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord