Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street wacht op ondertekening handelsdeal

Gepubliceerd op 15 jan 2020 om 15:46 | Views: 3.738

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine winsten aan de handel begonnen. Beleggers wachten op de ondertekening van de fase 1-handelsovereenkomst tussen China en de Verenigde Staten later op de dag. Verder wordt weer een keur aan bedrijfsresultaten verwerkt.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,1 procent hoger op 28.958 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg ook 0,1 procent, tot 3286 punten, en technologiebeurs Nasdaq won 0,2 procent tot 9268 punten. Wall Street sloot dinsdag nog overwegend lager. Eerdere koerswinsten verdampten na berichten dat de VS eerder opgelegde heffingen op Chinese producten voorlopig niet zullen terugdraaien.

De ondertekening van de voorlopige handelsdeal brengt de financiële markten naar verwachting in rustiger vaarwater. De VS en China sloegen elkaar de voorbije maanden om de oren met hogere handelstarieven en andere ingrepen. Dit zette de relatie tussen de economische grootmachten onder druk en werkte ook door op de financiële markten wereldwijd. Beleggers zijn ook nog erg geïnteresseerd in de details uit het 86-pagina's tellende document, dat wordt ondertekend.

Twee grote banken openden de boeken. Goldman Sachs zag de winst afgelopen kwartaal met ruim een kwart dalen, vooral door hogere juridische kosten. Voor Bank of America was eveneens een lagere winst te zien, onder druk van de lagere rente in de VS. Hun aandelen zakten respectievelijk 2,4 en 2,7 procent. Verder waren er cijfers van zorgverzekeraar UnitedHealth (plus 1,4 procent) en vermogensbeheerder BlackRock (plus 1,7 procent). Winkelketen Target zakte daarnaast bijna 4 procent, vanwege tegenvallende verkopen in de feestdagenperiode.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
frankvl
0
Knight V
0
Deal is getekent en Trump zit iedereen te bedanken ipv inhoud te delen. Een marionet poppetje. Ik heb de live show maar afgesloten.2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links